У Львові не буде навчально-виховних комплексів, але побільшає дитячих садочків

2963 0
Такі зміни прописані у новому Законі України «Про освіту», який вступив у дію 3 вересня.
ілюстративне фото: demura.tv

ілюстративне фото: demura.tv

Згідно з новими положеннями Закону України «Про освіту», в якому не передбачено такого типу навчального закладу як навчально-виховний комплекс (НВК), його реформують у дошкільний навчальний заклад. Школярам поруч створять школи, або ж вони вчитимуться у найближчих до колишніх НВК школах. Про це йдеться у повідомленні прес-служби ЛМР.

За словами керівниці управління освіти ЛМР Зоряни Довганик, у Львові нині діють 7 навчально-виховних комплексів.

«Минулого тижня провели перші зустрічі, наради із керівниками НВК, а також із керівниками найближчих шкіл для того, щоб обговорити процес, як ми рухаємося далі, яким чином ми повинні працювати, бо такої структури, як НВК, вже не буде. Нині рішення ще не прийнято», – повідомила Зоряна Довганик.

Читайте також: Це проблеми батьків. Хто і чиїм коштом охороняє львівські дитсадки і школи

За її словами надалі триватимуть зустрічі з керівниками освітніх закладів та з батьками школярів, аби прийняти компромісне рішення для всіх учасників навчально-виховного процесу.

Нещодавно керівниця управління освіти зустрічалася з батьками НВК «Арніка», які, за її словами, були дезінформовані з приводу реформування навчального закладу.

«Батьки отримали неправильну інформацію. Ми провели розмову і вони пішли задоволені», – резюмувала Зоряна Довганик.

В управлінні обіцяють, що всіх учителів працевлаштують: якщо діти переходитимуть у найближчу до НВК школу, то ці вчителі автоматично стають вчителями цієї ж школи.

Свого часу НВК – поєднання в одному приміщенні школи і дошкільного навчального закладу, утворилися на місці садочків, у яких значно зменшилася кількість дітей. Проте у новому законодавстві про освіту передбачено лише три типи навчальних закладів: початкова школа, гімназія та ліцей. Тож НВК будуть поступово реформувати.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!