У Львові не працюють 24 електронних табло на зупинках громадського транспорту

1859 0
У ЛКП «Львівавтодор» кажуть, що провайдер, який надавав інформацію про рух громадського транспорту у Львові, робив це безкоштовно, але неякісно.
Фото:Andriy Bilyy

Фото:Andriy Bilyy

У Львові не працюють більшість електронних табло, які мали б показувати інформацію про час прибуття громадського транспорту на зупинку. Про це на своїй сторінці у Фейсбуку повідомив колишній заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Андрій Білий.

Читайте також: Які вулиці Львова закриті для проїзду та коли їх відкриють 

«Мені стало відомо, що місто залишилось без GPS-аналітики по громадському транспорту. Фактично табла прогнозування перестали функціонувати. Тепер вони показують якісь цифри, не звязані з реальністю. Це знову дорогий годинник. А крім того, управління транспорту залишилися без щоденної аналітики, тепер немає інструментів контролю за кількістю автобусів на маршрутах, немає контролю за виконанням графіків», – пише він.

Утім, керівник управління транспорту ЛМР Орест Олеськів у коментарі Тvoemisto.tv запевнив, що рух громадського транспорту можуть відстежувати, хоча проблема із електронними табло справді є.

«Підрядник, який обслуговував електронні табло, зараз виставляє невигідні для міста умови. Він, вочевидь, розуміє, що за е-квитком буде інша система. Тим часом це впливає лише на роботу електронних табло. Львівська міська рада отримує інформацію стосовно руху транспорту», – запевнив він.

Читайте також: У Басівці біля Львова планують забудувати 87 га. У ЛМР заявили про будівельну аферу 

У ЛКП «Львівавтодор» кажуть, що провайдер, який надавав інформацію про рух громадського транспорту у Львові, робив це безкоштовно, але неякісно, тому львів'яни часто скаржились на недостовірність інформації, що відображалась на табло.

У ЛКП «Львівавтодор» кажуть, що разом із електронним квитком у Львові запрацює і нова система диспетчеризації. У вересні її почнуть тестувати. Запрацювати вона має у січні 2022 року. До цього часу електронні табло у Львові будуть працювати у режимі відображення графіків руху громадського транспорту.

«З початку серпня з боку компанії провайдера GPS без попередження був заблокований доступ в програму UA-GISTreк для працівників ЛКП «Львівавтодор» та припинено надання послуг диспетчеризації, моніторингу громадського транспорту та передачі відповідних даних на сторонні сервери. Договір з підрядником продовжує діяти і з боку ЛКП «Львівавтодор» жодних дій із розірвання договору не було, хоча самі послуги, які надавала компанія, були не зовсім якісними», – пояснили у ЛКП «Львівавтодор».

Читайте також: Із 1 вересня на всіх маршрутах Львова мають збільшити кількість транспорту

Керівник управління транспорту ЛМР додає, що загалом у Львові є близько 30 електронних табло. Нині не працюють 24. Утім, є декілька, які обслуговує інша компанія, – це табла на площі Митній, вулицях Шота Руставелі, Угорській, Саксаганського, з ними проблем немає, вони працюють справно.

Водночас у ЛКП «Львівавтодор» відмовляються давати назву провайдера, з яким виникла проблема.

Вікторія Савіцька


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!