У Львові не змогли з першого разу знайти підрядника для реконструкції вулиці Хмельницького

1913 1
Йдеться про відтинок від перехрестя з Промисловою до Липинського.
Фото: google-maps

Фото: google-maps

У Львові не змогли визначити підрядника, який буде реконструювати вулицю Богдана Хмельницького від перехрестя з Промисловою до Липинського. Натомість учора, 16 грудня, оголосили новий тендер. Про це йдеться на сайті публічних закупівель Prozorro.

Читайте також: Міськрада Львова погодила ескізний проект реконструкції вулиці Шевченка. Схеми

У перших торгах участь взяли дві компанії: ПрАТ «Львівське спеціалізоване будівельно-монтажне управління №1» та ТзОВ «Онур конструкціон інтернешнл». Після перевірки документів, до аукціону допустили лише «Онур», який запропонував реконструювати вулицю за 178 млн грн при очікуваній вартості робіт 185,5 млн грн. Оскільки до цього етапу тендеру пройшла лише одна компанія, що суперечить тендерному законодавству, ЛКП «Львівавтодор» визнав торги такими, що не відбулися.

Додамо, що «Онур» наступного року вже ремонтуватиме Хуторівку, Курмановича та частину вулиці Данила Апостола, та завершуватиме другу частину площі Двірцевої. Компанія виграє у Львові найбільше тендерів із ремонту та реконструкції вулиць.

Натомість під час оголошення повторного тендеру очікувана вартість реконструкції зросла на 754 тис. грн. Провести аукціон планують 25 лютого.

Проєкт виготовили у ЛКП «Інститут просторового розвитку». Його міський виконком погодив 27 вересня. За проєктом на вулиці з’являться велосмуги та нове озеленення, а на ключових перехрестях, де авто найчастіше стоять у заторі, реорганізують рух. Проїжджу частину вулиці залишать асфальтованою. Вона матиме дві смуги руху по 3,5 м кожна. Третя епізодична смуга з’являтиметься перед перехрестями. 

Саму вісь вулиці змістять таким чином, аби тротуари з обох боків були приблизно однаковими. На широких тротуарах облаштують невеликі громадські простори з лавками, велостійками та парковим освітленням. Уздовж вулиці у міждеревному просторі облаштують кишені для паркування, які замостять бруківкою. Детальніше про проєкт реконструкції вулиці Богдана Хмельницького читайте за посиланням.

Читайте також: Як виглядає оновлена вулиця Римлянина у Львові. Фото

Нагадаємо, що частину вулиці Хмельницького до Промислової відремонтували у 2015 році в межах реконструкції вулиць уздовж трамвайного маршруту №6 за кошти ЄБРР.

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
17 Грудня, 2019 18:31
Садовий Андрей на сьогодні під асфальтом є бруківка .
відновіть її і не крадіть.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!