У Львові недобросовісних перевізників можуть позбавити ліцензії

1688 0
Прокуратура Львова ініціювала проведення управлінням Укртрансінспекції у Львівській області перевірки дотримання ліцензійних умов підприємствами, які обслуговують міські маршрути. За результатами перевірки виявилося, що перевізники випускають на маршрути транспорт у незадовільному технічному стані, через що стаються ДТП та травмуються пасажири.
Фото: Львівський портал

Фото: Львівський портал

Перевірку проводила прокуратура та органами контролю з питань дотримання вимог чинного законодавства у сфері транспорту посадовими особами Львівської міської ради, інформує прес-служба прокуратури міста Львова.

«Вказаною перевіркою не виявлено порушень у розрахунках нових тарифів з перевезення, затверджених міською радою, однак зафіксовано численні порушення законодавства щодо безпеки та якості пасажирських перевезень і, водночас, відсутність реального впливу ЛМР на вирішення цієї проблеми, – йдеться у повідомленні. – Зокрема, у діяльності всіх підприємств-перевізників встановлено факти випуску на лінію транспортних засобів із незадовільним технічним станом, що призводить до вчинення дорожньо-транспортних пригод і ставить під загрозу життя пасажирів. Так, з вини водіїв ліцензованого пасажирського автотранспорту цьогоріч скоєно уже п’ять ДТП, внаслідок яких одна людина загинула та 11 травмовано».

Окрім того, перевізники не обліковують кошти, виручених за надані послуги. За такі порушення органи контролю та Державтоінспекції застосували штрафні санкції щодо транспортних фірм та склали на їх службових осіб адміністративні протоколи.

Прокуратура міста Львова внесла подання Львівському міському голові з вимогою негайно вжити заходів, спрямованих на покращення якості послуг у цій сфері.

Як повідомляло tvoemisto.tv, з ініціативи громадських активістів спільно з перевізниками й управлінням транспорту та зв’язку міськради було розроблено Порядок розміщення інформації на автобусах та в салонах автобусів. Згідно з наказом, до 30 червня 2014 року перевізники повинні були встановити однотипні трафарети, навести чистоту в салоні, відремонтувати сидіння, двері, аварійні виходи, розмістити рекламу у відведених для цього місцях.

Відтак, уже з 1 липня активісти громадського руху «За якісний транспорт» почали перевіряти маршрутки Львова на дотримання санітарних норм, обов’язкового інформаційного забезпечення автобуса та дотримання водіями культури поведінки.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!