У Львові негода повалила майже сотню дерев. Фото

1550 0
Вісім дерев, які повалило під час хуртовини, пошкодили припарковані автомобілі.
Фото: ДСНС у Львівській області

Фото: ДСНС у Львівській області

За період 3-4 лютого через снігопад у Львові впало 92 дерева. Про це інформує прес-служба ЛМР.

Зокрема, 9 впало у Галицькому районі, 14 – у Залізничному, 15 – у Сихівському, 12 – у Франківському, 12 – у Шевченківському та 30 дерев у Личаківському районі Львова, 8 з яких у – Винниках.

Читайте також: У Карпатах попереджають про сходження лавин

12 дерев упали у Музеї народної архітектури та побуту «Шевченківський гай», внаслідок чого музей закрили для відвідувачів. Мешканці міста від повалення дерев не постраждали.

Як уточнила керівниця департаменту житлового господарства та інфраструктури міської ради Ірина Маруняк, 8 дерев упали на автомобілі. Проте всі пошкоджені авто були припарковані у неналежних місцях, тому міські структури пошкодження авто не компенсуватимуть. 

Читайте також: Сніг та морози. Прогноз погоди у Львові на наступний тиждень

За словами Ірини Маруняк, причиною повалення дерев стало нависання снігу на гілках. Їх розпиляли для подальшої утилізації. Наразі комунальні служби з’ясовують, які з повалених дерев перебували у аварійному стані. 

Нагадаємо, у період із 3-4 лютого на Львівщині випало 64% місячної норми снігу. Внаслідок негоди дороги області паралізували хуртовини, а 332 населені пункти залишилися знеструмленими майже на добу.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!