У Львові невідомі намагались знести пам'ятник письменнику Степану Тудору

4380 0
Сьогодні, 9 травня, невідомі у балаклавах намагались знести пам'ятник Степану Тудору, який знаходиться у Львові на площі Маланюка
фото: варта-1

фото: варта-1

Як розповіла Tvoemisto.tv відповідальна за прес-сектор Патрульної поліції Львова Катерина Рибій, приблизно 40 чоловік намагались знести пам'ятник Степану Тудору. Усі вони були у балаклавах.
"На разі двох осіб затримали. В одного з них був предмет схожий на зброю", - розповіла Катерина Рибій.
На разі біля пам'ятника ніяких активних дій не відбувається. За словами Катерини Рибій, причина, чому невідомі намагались знести пам'ятник на разі не з'ясована.

Проте, як повідомляє ZIK , начальник Головного управління національної поліції у Львівській області Дмитро Загарія під час сьогоднішнього брифінгу із журналістами розповів, що невідомі стверджували, що таким чином виконують закон про декомунізацію.

Наразі правоохоронці з’ясовують особи учасників акції.  

Довідка. Тудор Степан Йосипович (справжнє прізвище Олексюк) — український письменник, публіцист і політичний діяч у Галичині, філософ. Представник Львівсько-Варшавської школи філософії, доктор філософії.

Опублікувала Мар’яна Федина

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!