У Львові незаконно будують багатоповерхівку

8851 1
На вулиці Бойківській, 30 б, що на території Горіхового гаю, розпочали підготовчі роботи до будівництва, які є самочинними, адже ведуться без містобудівних умов та обмежень. Згідно з концепцією архітектурної компанії, на цій ділянці планують збудувати 18-поверховий будинок.

Нещодавно в мережі одна архітектурна компанія вирішила похвалитись проектом будинку у Львові. Сам його стиль викликав велике обурення львівських користувачів соціальної мережі Facebook. Локації будинку вказано не було, тож користувачі почали шукати, де б теоретично він міг знаходитись. Оскільки там є своєрідний рельєф та характерні сходи до парку, то здогадатись було неважко. За тією візуалізацією, будинок повинен був мати 18 поверхів. На наступний день після жвавого обговорення, візуалізація зникла з сайту архітектурної майстерні, проте збереглася в повідомленнях львівських активістів.

Ще у 2007 році ухвалою сесії було надано в оренду ПП «Телець» невелику ділянку на вул. Бойківській. Ділянка знаходиться в зоні малоповерхової забудови – до 4 поверхів, в окремих випадках з допустимою забудовою в 6 поверхів, що може бути дозволено після схвалення проекту містобудівною радою. Запиту на отримання містобудівних умов та обмежень щодо цієї ділянки не надходило, тому зараз будь-які підготовчі до будівництва роботи є незаконними.

Щоб збудувати таку багатоповерхівку, як на проекті архітектурної фірми, потрібна значно більша ділянка, аніж було виділено у 2007 році, – повідомляють в департаменті містобудування.

Зараз на території, що є значно більшою за відведену у 2007 році ПП «Телець», вирівнюють землю, працюють бульдозери, зроблено фундамент для встановлення, так званого, МАФу для продажу квартир, на що також потрібно дозвіл ЛМР. Найважливішим чинником, що дає змогу безкарно вести незаконні роботи, є мораторій на перевірки Інспекції архбудконтролю до травня – тобто, для здійснення будь-якої перевірки необхідна постанова Кабміну, з чого дуже користаються охочі розпочати самочинне будівництво, – інформує прес-служба міста.


Читайте також:
1 Березня, 2015 19:15
Андрій Не ведіться на дешевий "розвод", та вияснення відносин між забудовниками. Все значно простіше.
Відома Львівшька будівельна компанія здає "елітну" новобудову в цьому ж районі, з міжквартирними перестінками в пів-цегли...керамічної..., і порожніми стояками (без каналізаційних труб, ну так ся стало...буває..), а про утеплення забороненим пінопластом взагалі не згадуємо ))). І за символічними цінами - 1700-2000 вічно американських....
А тут чужаки влазять зі своїми проектами, дико демпінгують по цінах, щей вентильованими фасадами хизуються...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!