У Львові обговорять, що заважає місту стати ще більш європейським

2081 0
У суботу, 16 травня, в рамках святкування Дня Європи у Львові Представництво Європейського Союзу в Україні запрошує львів’ян та гостей міста на панельну дискусію «Що Україна та Львів можуть дати Європі? Що Європа може дати Україні?».
фото: gazeta.lviv.ua; vgolos.com.ua

фото: gazeta.lviv.ua; vgolos.com.ua

Про це повідомили організатори заходу.

Захід відбудеться з 13:00 до 15:00 в кафе «Тераса на Ринку». Львівські експерти в різних галузях розкажуть власні історії успішного розвитку Львова та поспілкуються з мешканцями міста щодо ключових проблем та перспектив подальшого розвитку Львова та України в європейському контексті.  

Мета панельної дискусії – показати громадськості приклади успіху, а також дати розуміння того, що європейська інтеграція є можливою на рівні індивідуальних історій людей, компаній, організацій тощо.

Експерти панельної дискусії:

Марті Луцар, Менеджер з комунікації Представництва Європейського Союзу в Україні

Андрій Москаленко – директор департаменту «Адміністрація міського голови»

Алім Алієв – співзасновник ГО «Крим SOS»

Олег Клімчук – співвласник Кондитерської фабрики «Ярич»

Ростислав Пендюк – організатор молодіжного фестивалю «Вітер надії», священослужитель

Євгенія Нестерович – прес-секретар Конґресу культури країн Східного Партнерства, дописувач онлайн-видання «Збруч»

Андрій Павлишин – історик

Учасники дискусії обговорять такі питання:

1. Чого ЄС може навчити Україну? Чого Україна може навчити ЄС?

2. Проєвропейські реформи в Україні – які є історії успіху/невдач?

3. Які нові/креативні підходи Україна може запропонувати/пропонує Європі?

4. Що заважає Львову стати ще більш європейським та як вирішити наявні проблеми?

5. Чому успішних львів’ян навчив європейський шлях розвитку?

Пряму трансляцію дискусії можна буде переглянути наживо на Tvoemisto.tv.

Окрім панельної дискусії, 16 травня у Львові відбудеться хакатон «Моє європейське місто» – конкурс молодіжних проектів. Його метою є розширення можливостей молоді для визначення найактуальніших проблем міста та вироблення інструментів для їх подолання, а також напрацювання проектів, які можна втілити у Львові для того, щоб місто стало відкритим до змін, конкурентоздатним, привабливим для інвестицій, ще більш європейським.

Детальніше про хакатон: http://bit.ly/hackathon-Lviv-16may. У події можуть взяти участь усі охочі молоді люди, які мають нові ідеї та прагнуть зростання.

Панельна дискусія та Хакатон у Львові є частиною програми Днів Європи в Україні та відбувається в рамках інформаційної кампанії «Будуймо Європу в Україні». Це серія інформаційно-просвітницьких заходів (публічних заходів, вуличних акцій, семінарів, тренінгів, круглих столів), які Представництво ЄС проводить в різних містах України. Мета кампанії –  поширення європейських цінностей та підвищення рівня обізнаності українців щодо розвитку відносин між Україною та ЄС у різних галузях.

Про розвиток подій Днів Європи в Україні-2015 повідомляйте та слідкуйте у соціальних мережах за хештегами #ЄС та #EUinUA.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!