На правах реклами

У Львові обговорили план забудови на Вороного. «Пасажу Міколяша» там не буде

4505 0
Проєкт передбачає будівництво готелю.
ВІЗУАЛІЗАЦІЯ «АБМК»

ВІЗУАЛІЗАЦІЯ «АБМК»

У Львові пройшло перше громадське слухання щодо нового детального плану території (ДПТ) на вулиці Вороного. Проєкт, розроблений Інститутом «Містопроект», передбачає будівництво готелю на місці хаотичної, засміченої ділянки за адресою – Вороного,4.

Під час обговорення звучали різні побажання та зауваження. Зокрема, мешканці вулиці Ференца Ліста попросили запевнити їх, що цей проєкт ДПТ не передбачає відновлення так званого «пасажу Міколяша» (між вулицями Коперника та Вороного). Автори проєкту підтвердили, що пассаж на прохання мешканців є остаточно вилученим з детального планування території.

Інше питання, яке прозвучало - чи можливо на цій ділянці побудувати багатоповерховий наземний паркінг. За словами представника «Містопроекту» Юрія Столярова, наземні багатоповерхові паркінги є забороненими в центральній частині міста відповідно до нових ДБН, які вступили в дію з 1 жовтня 2019 року. Натомість, інвесторів зобов’яжуть збудувати підземний паркінг, значна частина якого буде відкритою для загального користування. Щоправда, для вивчення можливості будівництва підземного паркінгу необхідно провести додаткові геологічні дослідження ділянки.

Водночас, відповідно до правил проведення громадських слухань усі побажання будуть внесені до протоколу та розглянуті проєктантами.

Раніше архітектурне бюро АБМК представило концепцію нової будівлі за адресою Вороного,4. Концепція передбачає будівництво дворівневого підземного паркінгу на понад 70 місць, а також громадського простору на даху будівлі зі сквером, дитячим майданчиком, літнім театром, мистецькою галереєю та соціальним коворкінгом. Загалом, під громадський простір інвестори проєкту планують виділити понад 1000 кв. метрів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!