Політична реклама

У Львові обладнали GPS перші 5 автобусів та 1 тролейбус

1821 0
Відтепер контролювати роботу міських автобусних маршрутів та електротранспорту можна з допомогою навігаційної системи. Вже зараз кілька автобусів на міських маршрутах облаштовані GPS-пристроями і працюватимуть у тестовому режимі до 30 липня. Саме 30 липня перевізники міста мають обрати фірму, яка встановлюватиме GPS-навігатори на всіх міських автобусах.

Про такі новації у львівському транспорті "Твоє місто" повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

"Встановлення GPS-навігаторів в автобусах необхідне, щоб водії не відхилялися від графіку руху, аби фіксувати, скільки автобусів працює на маршрутах. GPS – це хороша система контролю" - повідомив заступник начальника управління транспорту та зв’язку ЛМР Андрій Білоус.

Нагадаємо, пропозиції щодо облаштування львівських автобусів пристроями навігації подали 12 компаній.

Наразі до облаштування автобусів на міських маршрутах залучено 3 компанії: фірма «UMT» (Кривий Ріг), ТОВ «Українські навігаційні системи» (Одеса) та львівське ТзОВ «ЕЛЕСТІВІ».

Відтак, GPS-пристрої на 4 автобусах міського маршруту №2а облаштувала компанія з Кривого Рогу, 1 автобус на маршруті №48 – компанія з Одеси, 1 тролейбус – компанія зі Львова.

GPS-пристрої планують встановити на усіх міських автобусах, трамваях та тролейбусах. Загалом – більше 700 одиниць рухомого складу. Відтак, облаштувати пристроями навігації усі автобуси перевізники повинні до осені. Монтаж пристрою на один автобус триває від 20 хв.

"Позитивні приклади використання навігаційної системи у міському транспорті  вже є в інших містах України - Чернівці, Київ, Харків, Вінниця, Житомир, Луцьк" - зазначили в управлінні транспорту та зв’язку ЛМР.

Як уточнив Андрій Білоус, GPS – початкова ланка у реалізації інноваційної системи управління дорожнім рухом.

"Керувати рухом громадського транспорту будемо з допомогою Центру керування рухом, кожна машина буде обладнана GPS-навігацією, таким чином щовечора ми зможемо бачити, де і коли затримався той чи інший автобус, які були причини затримки. Планується, що цей проект буде реалізовано до кінця травня 2012 року. Також у планах – перенесення служби «гаряча лінія» управління транспорту та зв’язку у приміщення Центру керування дорожнім рухом" - зазначив А.Білоус.

Нагадаємо, зараз у Львові на міських маршрутах загалом курсує майже 600 автобусів, з них великогабаритних низькопідлогових – понад 125. Відповідно до нової транспортної схеми міста у Львові діє 56 міських автобусних маршрутів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!