У Львові з'явиться громадський простір в японському стилі. Візуалізація

4785 0
У Львові на одній із вулиць створюють ще один громадський простір. Тут облаштують сквер у японському стилі.
Фото ілюстраційне: anidub.com, прес-служба ЛМР

Фото ілюстраційне: anidub.com, прес-служба ЛМР

Як розповів заступник голови Франківської районної адміністрації Орест Тимчишин, відповідно до проекту, у сквері змінять конфігурацію хідників, облаштують велодоріжку та освітлення. 

«Для лавок передбачили спеціальні кишені, щоб мамам з візочками було зручно примоститися. Також студенти запропонували розвинути японську тему (бо сквер на вулиці Японській) і зробили це дуже делікатно з мінімалістичним дизайном, яким славиться Японія. – зазначила заступник директора департаменту розвитку ЛМР Олександра Сладкова, – Ми знайшли тут шматки граніту і вирішили, що з цього можна зробити сад каміння: розкласти на клумбах кам’яні брили і посадити між ними кущі. То якраз і буде японська тематика. Головний акцент: студенти запропонували торії японські традиційні ворота, які ставлять біля храмів, але в садках в японському стилі теж часто використовуються такі червоні ворота, бо вони дуже декоративно виглядають поруч з мінімалістичним садом».

Читайте також: У Львові буде площа з пішохідним фонтаном та райськими яблунями. Візуалізація

Детальнішу інформацію про проект облаштування скверу на вулиці Японській читайте за посиланням.

Проект реконструкції скверу розробив департамент розвитку ЛМР разом зі студентами «Львівської політехніки». Запланована площа виконання робіт – 1531 м.кв. Як інформує прес-служба Львівської міськради, сьогодні облаштували понад 430 м.кв. Роботи виконує підрядна організація ТзОВ «Гарантспецбуд-Захід».

Додамо, на виконання робіт з міського бюджету виділили 750 тис. грн. Тим часом шукають меценатів для встановлення у сквері арки в японському стилі. Її вартість складає 25 тис. грн.

Опублікувала Юлія Сабадишина

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!