У Львові облаштують бульвар із фонтаном, громадськими просторами і сквером. Візуалізація

10452 0
Пішохідну алею планують облаштувати на проспекті Чорновола.
Візуалізація простору на пр.Чорновола/департамент містобудування ЛМР

Візуалізація простору на пр.Чорновола/департамент містобудування ЛМР

Частина проспекту Чорновола у Львові стане пішохідним бульваром з фонтаном, парком та громадськими просторами. Відповідне рішення про капітальний ремонт проспекту (від кільця просп. В. Чорновола – вул. В. Липинського до вул. Варшавської) прийняли сьогодні, 9 червня, під час засідання виконавчого комітету Львівської міської ради.

Читайте також: Замість «Універсаму» на Чорновола планують збудувати 24-поверховий будинок

Під час засідання головний архітектор Львова Антон Коломєйцев презентував нову концепцію бульвару. Він зазначив, що нині бульвар у поганому стані – простір зайнятий МАФами, паркуванням, там немає зручних пішохідних зв’язків, а під час злив вулицю сильно підтоплює.

«Бульвар має протяжність більше кілометра. Проїжджу частину кілька років тому реконструювали, а основна площа самого бульвару в поганому стані. Основна ідея полягає в тому, щоби це був простір не лише транзитний. Бульвар має стати основним міським простором північної частини міста», – каже він.

Антон Коломєйцев зазначив, що бульваром відновлять і посилять основний пішохідний транзит, а також налагодять велосипедні зв’язки. Під час реконструкції сформують дві основні частини вулиці – бульвар з громадськими просторами та сквер.

«Сформуємо громадські простори для різних верств, також буде додаткове озеленення – дерева, кущі. Простори будуть для дітей і для підлітків, можливо також для скейтерів і для дорослих. Також плануємо систему дощових садків, специфічних ландшафтних рішень, які дозволять покращити дренаж, щоб вулицю не затоплювало під час дощів. Також на бульварі будуть мистецькі елементи, це задасть культурний образ цьому простору», – каже він.

На основній площі планують облаштувати фонтан. Функції замовника матиме Шевченківська райадміністрація. Місто ще має обрати виконавця та напрацювати проєктно-кошторисну документацію, у якій визначать вартість робіт.

Додамо, що раніше у міській раді зазначали, що до реконструкції бульвару фінансово планує долучитись забудовник, який планує збудувати 24-поверховий торгівельний центр на місці «Універсаму» на Чорновола.

Вікторія Савіцька


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!