У Львові біля трамвайної зупинки на Дорошенка буде громадський простір

3536 0
У Львові є зупинка на вул. Дорошенка, 9. На ній здійснюють посадку та висадку пасажирів маршрутки, а також трамваї, які курсують у центр міста. Саме позаду неї планують облаштувати новий громадський простір. Сама ж площа повинна стати зоною відпочинку для львів'ян.
Фото: zik.ua

Фото: zik.ua

На даний момент ще немає до кінця розробленого проекту кошторису, отже, про остаточний вигляд нового простору зарано говорити. Проте, голова Галицької районної адміністрації Ірина Іванчина розповіла Tvoemisto.tv про попередній варіант змін, які планують здійснити на зупинці на вул. Дорошенка, 9.

Проект із облаштування громадського простору на цій зупинці розпрацьовувався за рекомендацію німецького товариства GIZ. Нині  розробляють  кошторис проекту і після його узгодження приступлять до роботи з облаштування простору.

Проект передбачає реконструкцію покриття, оновлення комунікацій громадського призначення, частковий  демонтаж та монтаж малих архітектурних форм і не передбачає розміщення ніяких громадських функцій.

Як зазнає Ірина Іванчина, нові МАФи встановлювати не будуть, а старим уже знайшли нове місце.

Також планують  замінити дорожнє покриття на різноманітні варіації плит, зокрема, базальтової. З приводу того, скільки буде встановлено лавок та якими вони будуть, Ірина Іванчина відповісти не може, для цього потрібно затвердити кошторис.

Сама ж зупинка не змінить своєї функції й переносити її не будуть. Також жодні зміни у рух транспорту по вул. Дорошенка не вноситимуть.  

«Ми працюємо з управлінням розвитку, який  готує проекти з приводу оздоблення фасаду будинку, що знаходиться на площі. Зокрема, його планують озеленити  «живою сіткою» з рослин. Поки що ми працюємо над різноманітними пропозиціями. Сам ж проект не передбачає роботу над фасадами», - повідомляє Ірина Іванчин.

Також у рамках реалізації проекту відбудуться зустрічі із підприємцями, котрі є власниками чи орендарями приміщень біля зупинки.

«Ми хочемо щоб вони також внесли свою частку й долучилися до облаштування простору», - пояснює голова Галицької райадміністрації.

Розпочати роботи з облаштування громадського простору планують після Великодня.

Також у планах Галицької районної адміністрації – відновлення скверу на вул.Свєнціцького, капітальний ремонт вул.Газової, Детька та Медової тощо.

Сьогодні на території району також тривають роботи з відновлення тротуарів та внутрішніх дворів на вул.Тарнавського та вул.Зеленій.

Розмовляла Мар’яна Федина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!