Заклади культури у Львові пристосують для людей з особливими потребами. Перелік адрес

2135 0
Місто напрацьовує план дій щодо забезпечення доступності культурних закладів міста для людей з особливими потребами. У пріоритеті – облаштування пандусів по території Львова.
Фото: psi.org.ua

Фото: psi.org.ua

У Львові є 70 комунальних установ культури, серед яких бібліотеки, театри, музичні школи, кіноцентри та музеї. Частина установ знаходиться в старих будівлях, житлових будинках, або ж на верхніх поверхах, де немає ліфтів, що ускладнює облаштування доступності для маломобільних груп. Також є установи, які розташовуються в пам’ятках місцевого значення, облаштування яких потребує відповідних дозволів від уповноважених органів, інформують у прес-службі Львівської міської ради. 

«Дуже важливо, щоб культурні продукти були доступними для усіх категорій населення. Пріоритетом міської ради на 2017 рік є децентралізація культури, встановлення закладів у районах, створення нових подій, заходів, навчальних тренінгів для культурних менеджерів», – сказала на брифінгу, який відбувся сьогодні, директор департаменту розвитку ЛМР Наталія Бунда.

Читайте також: Місто бар’єрів. Як почувається у Львові людина на візку 

У департаменті зазначають – створять карту міста, на якій позначать установи культури, які є приязними до людей з обмеженими можливостями. З-поміж 70-ти установ виберуть ті, що уже доступні, та нанесуть на мапу.

«Львів відкритий для світу, проте не для всіх верств. Є проблема з тими будівлями, в яких є архітектурна цінність. Не штука – зробити пандус, прикріпити дошку – треба не зіпсувати пам’ятку, вписатися в середовище. Щоб впадало в очі – воно має бути природно. І якщо воно доступне для людей з інвалідністю, то воно доступне для всіх користувачів», - розповів Голова Правління ГО «Реабілітація осіб з інвалідністю», позаштатний радник міського голови Ярослав Грибальський.

Підтримує ініціативу з облаштування культурного простору і ГО «Батьки в дії».

У департаменті розвитку наголошують  на сьогодні пандусами облаштовані чотири міські бібліотеки та Народний дім у с. Рудно.

За повідомленням департаменту розвитку, цього року пандуси облаштують у ще вісьмох установах культури в різних районах міста:

Опублікувала Марічка Мишок


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!