У Львові обрали директора музею Франка

4048 0
Сьогодні, 2 березня, у Львові з-поміж трьох кандидатів обрали нового директора Львівського національного літературно-меморіального музею Івана Франка.
фото: AfishaLviv.net

фото: AfishaLviv.net

Як повідомляє на своїй сторінці у facebook Ірина Магдиш, радниця міського голови Винник з гуманітарних питань, новообраним очільником музею став франкознавець, доцент Львівського національного університету імені Івана Франка Богдан Тихолоз.

«Кандидуючи на цю посаду, я запропонував свою стратегію змін. Вона розрахована на наступні п’ять років. Є програма заходів на найближчий рік. Обидві вони пов’язані з кількома пріоритетами, які я образно назвав «Дім науки», «Дім муз», «Дім діалогу» і «Дім родини», – розповів Tvoemisto.tv Богдан Тихолоз. Повну його колонку читайте за посиланням.

Нагадаємо, на крісло директора  музею Івана Франка у Львові претендувати також Роман Горак (нинішній директор Музею Франка) та Галина Корнєєва (очільниця Музею «Русалки Дністрової», Музею-садиби Маркіяна Шашкевича та Фонду Маркіяна Шашкевича»).

Зазначимо, Львівський національний літературно-меморіальний музей Івана Франка  розташований у Львові, на вулиці Івана Франка, 150/152, у колишньому будинку Івана Франка, де Каменяр мешкав із 1902 по 1915 рік. Заснований 10 жовтня 1940 року. Філії відкриті у селі Нагуєвичі 1945 року та селі Криворівні, у якому Франко перебував щороку влітку в проміжок між 1901 та 1914 роками. Це унікальна збірка реліквій, пов’язаних з життям і діяльністю видатного українського письменника, поета, філософа і науковця. З 1993 року у музеї запроваджено щорічні у травні Дні пам’яті І.Франка. У «Франковій вітальні» організовуються виставки, проводяться літературно-мистецькі зустрічі, свята, вечори.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!