У Львові обрали переможця архітектурного конкурсу на проєкт крематорію. Фото

2726 0
Переможцями конкурсу стала команда архітекторів із Маріуполя.
Фото: ФБ Андрія Садового

Фото: ФБ Андрія Садового

У Львові обрали переможців архітектурного конкурсу на проєкт крематорію для Львова. Про це на своїй сторінці у Фейсбуці зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Читайте також: Окремий світ, або Все, що треба знати про поховання у Львові

Переможцями конкурсу стала команда архітекторів із Маріуполя, які зараз працюють в Берліні. Це Павло Заботін, Любов Копейкіна, Віктор Копейкін, Олена Кобец.

Читайте також: У Львові збільшать площу двох цвинтарів та шукають гроші для крематорію

Роботу команди мер Львова назвав дуже якісно.

У своєму проєкті автори акцентують на останньому шляху людини, яким сенсом він наповнений та що відчувають близькі покійного у момент прощання.

Нагадаємо, у Львові на крематорій депутати виділили зеилю. Є 2 гектари на території Голосківського цвинтаря. Там, крематорій почали зводити ще на початку 80-х, але згодом будівництво зупинилось. Існуючі фундаменти можливо вдасться використати при будівництві колумбарію – місця, де зберігатимуть урни із прахом.  Детальніше про пороблему із похованнями у Львові читайте у матеріалі «Твоє Місто».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!