У Львові вирішили, хто збудує офіс для тисячі «айтішників»

9413 0
У Львові до 2017 року на вул. Панаса Мирного збудують новий інноваційний офіс для ІТ-сфери, у якому зможуть працювати близько тисячі людей. Учора, 24 липня у Львівській міській раді відбулось оголошення переможця відкритого архітектурного конкурсу.
фото: прес-служба ГК «Адамас»

фото: прес-служба ГК «Адамас»

Переможцем конкурсу від групи компаній «Адамас» стала творча архітектурна майстерня «КУДІН» з Києва. Компанія заключила контракт на виконання комплексних робіт по проектуванню офісного центру в м. Львові по вул. П. Мирного, 24, – інформує прес-служба ГК «Адамас».

«Дослідження показують, що у Львові є великі промислові площі, але вони не завжди якісні, і часто не підлягають реконструкції. Також у місті з унікальною історичною спадщиною, існує хороша архітектурна школа, але якісних зразків сучасної архітектури тут фактично немає, – пояснює генеральний директор ГК «Адамас» Андрій Гаврилів. – Власне тому ми вирішили провести відкритий архітектурний конкурс на будівництво офісу для ІТ-сфери. Нам надійшло 27 заявок на участь, у підсумку, ми отримали 17 робіт, і за допомогою фахового експертного журі обрали переможця. Наша мета – була повернути довіру до самої ідеї конкурсу, яка в Україні є знівельованою через непрозорість процедури». 

Читайте також: 5 фактів, завдяки яким Львів став ІТ-столицею України

За словами Юліана Чаплінського, головного архітектора Львова, який входив до складу експертного журі, у місті зараз відбувається стрімкий ріст будівництва: «Але плеяда і архітекторів, і забудовників, як не мене, ще не готова до таких обсягів роботи. Власне, якісний розвиток архітектурної та будівельної галузі може відбуватися саме завдяки відкритим і прозорим конкурсам. Це також привабить інвесторів, які побачать результати цих конкурсів і матимуть довіру до нас». 

Переможець конкурсу Віктор Кудін, керівник творчої архітектурної майстерні «КУДІН» додає: «Дуже добре, що в Україні почалась нова епоха із проведенням прозорих архітектурних конкурсів. Європейський досвід показує, що 90% архітекторів починають свою кар’єру саме з участі у таких конкурсах».

Читайте також: У Львові відкрили новий офіс SoftServe: 5 особливостей

Ярослав Рущишин, директор ВАТ «Троттола», один з учасників робочої групи, яка працює над розробкою візії Львова 2025 (до групи входять підприємці, чиновники, громадські активісти тощо) ділиться попередніми висновками: «Працюючи над візією, ми вийшли на необхідність перетворення Львова на креативне місто, де люди можуть реалізувати себе, де панує взаємоповага, взаємодовіра, взаємодія та взаємовигода. ІТ-галузь у цьому контексті є пріоритетною».

Ярослав Любінець, голова Ради директорів компанії SoftServe, яка нещодавно відкрила новий офіс у місті додає: «В Україні зараз динамічно розвивається дві галузі – сільське господарство і ІТ. Остання є найбільш динамічною, бо це індустрія талантів. Глобальність і динамічність накладає і великі вимоги до самої філософ індустрії. Цінності нашої компанії – це працівники і клієнти, відповідно місце, де працюють одні, і де, ми зустрічаємося з іншими, має служити цим цінностями. Офіси ІТ-компаній повинні відповідати високим глобальним стандартам. Адже “великі” клієнти приймають рішення про співпрацю, дивлячись на компанію в комплексі, і офіс – дуже важливий фактор довіри клієнта до нас. Відкритість, співпраця і творчість – основи концепції, яку ми заклали у новий офіс компанії SoftServe.».

Читайте також: Як у Львові отримати квартиру в будинку для ІТ-фахівців?

Додамо, що третє місце у архітектурному конкурсі від ГК «Адамас» виборов «Інститут проектування Комфортбуд», вони отримали винагороду у 25 тис. грн. Друге місце посіло проектне бюро Олександра Савельєва «Майстерня комфорту», їх приз становив 50 тис. грн.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!