У Львові обрали садівників для кожного району. Що вони робитимуть

4364 0
Садівники будуть доглядати і розвивати вуличне озеленення і парки Львова.
Фото: Управління екології та природних ресурсів департаменту містобудування ЛМР

Фото: Управління екології та природних ресурсів департаменту містобудування ЛМР

Відтепер у кожному з шести районів Львова буде по одному садівнику. Ще троє працівників займатимуться доглядом та озелененням парків нашого міста. Про це у коментарі Tvoemisto.tv зазначила керівниця управління екології та природних ресурсів Львівської міськради Олександра Сладкова.

Читайте також: Коли у районах Львова з’являться садівники

Результати конкурсу, який започаткували ще взимку, оголосили саме сьогодні, 1 квітня.

«Ми обрали 9 людей, з якими разом хочемо доглядати і розвивати вуличне озеленення і парки Львова. Шестеро садівників працюватимуть по районах Львова, а ще троє людей виконуватимуть роботу у парках: будуть правильно робити розчистки дерев, садити рослини та доглядати за усім», – каже Олександра Сладкова.

Читайте також: Скільки дерев у Львові планують висадити цього року і де саме

Зокрема, як зазначила Олександра Сладкова, загалом вдалося зібрати достатньо різносторонню команду:

  • Максим Кочельник має великий досвід планування, реалізації і догляду проектів ландшафту приватних будинків. Йому пропонують очолити догляд за вуличним озелененням та парками Галицького району.  
  • Володимир Гулей кілька років займається арбористикою. Йому пропонують очолити догляд за вуличним озелененням та парками Сихівського району.
  • Володимир Шор багато років утримує власний розсадник декоративних рослин. Йому пропонують очолити догляд за вуличним озелененням та парками Личаківського району.
  • Анна Коляда є флористом. Їй пропонують очолити догляд за вуличним озелененням та парками Франківсього району.
  • Люба Мандрик працювала у різних владних інституціях екологом. Їй пропонують очолити догляд за вуличним озелененням та парками Залізничного району.
  • Віка Помаранська режисерка з власним фантастичним садом. Їй пропонують очолити догляд за вуличним озелененням та парками Шевченківського району.
  • Йоланта Клюсовська відома своєю перфектною стрижкою кущів і живоплотів. Їй пропонують стати головним садівником парку Франка.
  • Марко Босович – людина, яка вже багато років як волонтер допомагає доглядати Снопківський парк, відтак, йому пропонують стати головним садівником Снопківського парку і парку Залізна вода.
  • Юрко Волощак – архітектор, який вирощує біля Горіхового гаю четвертий ботсад Львова що має назву 24 Меридіан. Йому пропонують стати головним садівником парку Горіховий гай.

Дехто з них, за словами Олександри Сладкової, вже приступив до роботи. Інші це зроблять найближчим часом.

Нагадаємо, конкурс на нову посаду – садівника, оголосили у січні. Садівники не будуть безпосередньо стригти кущі, натомість вони будуть призначати роботи з догляду за озелененням на вулицях і в парках свого району, плануватимуть висадку нових дерев і закупівлі, спілкуватимуться з мешканцями, а також проводитимуть інвентаризацію дерев і складатимуть протоколи за їх пошкодження. Раніше Tvoemisto.tv започаткувало проєкт «Дерева Твого міста», де закликало львів'ян долучитися до підрахунку дерев у Львові.

Ольга Шведа

ТЕГИ: садівник

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!