У Львові обрали соціально корисні веб-проекти та ІТ-рішення. Хто переміг? Візуалізація

2656 0
26-27-го листопада у Львові проводили хакатон Hack for Lviv, який організували для розробки ІТ-рішень, спрямованих на вирішення актуальних соціальних проблем нашого міста.
ілюстрація: соцмережі

ілюстрація: соцмережі

Як зазначають організатори, конкурс-хакатон на тему розробки соціально-корисних веб-проектів, що функціонують на основі відкритих даних, складався з двох етапів: дистанційний відбір ідей та дводенний хакатон.

У рамках першого етапу обрали 6 ідей, розробники яких працювали впродовж 26-27-го листопада в приміщенні бізнес-інкубатора Львівського центру інновацій спільно з передовими експертами галузі.

Після дводенної роботи спільно з менторами відбулася презентація допрацьованих ідей, які повинні вирішити соціальні проблеми міста із застосуванням відкритих даних у проектах. Основними критеріями під час фінального відбору були: вплив, інноваційність, технічне досягнення.

За результатами голосування журі, призовий фонд розділили на дві команди з шести:

1-ше місце посіла команда  проекту «Підвезу», яка отримала мікрогрантування від Інституту міста в рамках проекту «Громади в дії» в розмірі 3000 євро.

Детальніше про проект: Ініціатива «Підвезу, Львів»: практичні поради, як обходитися без маршруток

2-ге місце посіла ініціатива Z-A (Zелена Агенція), яка отримала 2000 євро мікрогрантування від Інституту міста в рамках проекту «Громади в дії» (цей проект поєднає в собі інформаційний портал і сервіс з регулярного вивезення накопичених матеріалів).

3-тє місце та 1000 євро на втілення своєї ідеї може отримати одна з команд, яку оберуть шляхом голосування.

Серед претендентів:

Medics – Електронна платформа медичних послуг.
CGrade – проект формування якісного середовища міста
Моя школа – допомога в пошуку найкращих шкіл/садочків/гуртків тощо.
Зворотній зв’язок – всеукраїнський електронний реєстр порушених прав громадян.

Проголосувати можна ТУТ.
Детально ознайомитися із проектами можна за посиланням.
Деталі: https://www.facebook.com/events/782934928512024/

Довідка. Хакатон Hack for Lviv для розробки ІТ-рішень, спрямованих на вирішення актуальних соціальних проблем нашого міста, за ініціативи з Інституту міста, в рамках проекту «Громади в дії» за участі Startup Depot.

Опублікувала Юлія Сабадишина,
візуалізацію надали організатори


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!