У Львові обрали три найкращі соціальні ІТ-рішення

2556 0
Команди-переможці отримали в якості мікрогрантування від Інституту міста 3000 євро за перше місце та 2000 євро – за друге.
фото: cikavosti.com

фото: cikavosti.com

Формат такої роботи створював продуктивну атмосферу задля напрацювання конкретних веб-проектів, які можуть стати  якісними рішеннями актуальних  проблем міста.

У рамках першого етапу було відібрано 6 ідей, розробники яких працювали впродовж  двох днів спільно з передовими експертами галузі.

Менторами хакатону були:

Михайло Крамаренко – директор зі cтратегії компанії V.I.Tech та співорганізатор школи LITS BDA School;

Віктор Гайдін – VP of Sales and Marketing в компанії Intellias;

Олена Гунько – менеджер з питань регіонального розвитку, соціолог Інституту міста;

Пауліна Собєжук – кординатор проекту впровадження відкритих даних у фундації «TechSoup»;

Тарас Середоха – розробник ПЗ в SoftServe;

Іван Коржов – в.о. начальника управління IT Львівської міської ради;

Віктор Сарапін – СЕО компанії V.I.Tech.

Результатом дводенної роботи з менторами стала презентація та оцінка  проектів, які мають потенціал вплинути на вирішення конкретних соціальних проблем міста.

Ментори хакатону мали можливість оцінювати представлені ідеї за такими критеріями: вплив та потенціал розширення аудиторії, інноваційність пропозиції, технічне досягнення та сформованість якісної команди.

Читайте також: Львів майбутнього: як розвиватимуть креативний клас у місті

Відповідно до вищезазначених критеріїв, найбільшу кількість балів отримав проект «Підвезу», який має на меті створити якісну Commute community in Lviv. Друге місце посіла команда проекту Z-A (Zелена Агенція), яка буде створювати інформаційний портал та сервіс із регулярного вивезення накопичених матеріалів.

Команди-переможці отримали в якості мікрогрантування від Інституту міста 3000 євро за перше місце та 2000 євро – за друге.

3-тє місце та 1000 євро на втілення своєї ідеї отримала команда Medics – електронна платформа медичних послуг.

«Ми розпочали роботу над проектом «Підвезу!» більше року тому. Ми не вигадали щось нове: просто бачимо, що у Львові, та й інших містах також, є труднощі з добиранням на роботу в години пік. Одночасно з тим, ми побачили, що більшість львів’ян хоче допомагати іншим. Подібні ініціативи у кожному місті є спонтанними, і через відсутність системного підходу – згасають, саме тому вирішили трохи допомогти. Проект «Підвезу!» повністю соціальний, - ми приділяємо свій вільний час поза роботою, щоб його розвивати. У рамках хакатону в нас була інтенсивна дводенна робота, обговорення деталей всоте, - але саме таким чином шліфується діамант. Ми віримо, що Львів стане успішним прикладом, який уже починають наслідувати інші міста. Зокрема «Підвезу!» уже має учасників з Одеси, Києва, Франківська, Чернівців», – розповів ідеолог проекту «Підвезу!» Василь Матяшовський.

Як зазначив в.о. начальника міського управління ІТ Іван Коржов, проведення таких заходів як Hack for Lviv є важливим аспектом розвитку міських стартапів та сервісів. 

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!