Антивакцинатора Остапа Стахіва арештували

2892 0
Його звинувачують у діях, спрямованих на повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади, а також у діях на ослаблення держави, зокрема спрямовані на поширення епідемій.
Фото: Варіанти

Фото: Варіанти

Сьогодні, 18 листопада, Галицький районний суд, що на вулиці Чоловського, обрав запобіжний захід для Остапа Стахіва. Активіста взяли під варту терміном на 60 діб з можливістю внесення застави у майже мільйон гривень.

Читайте також: Активакцинальний рух у регіонах України координували з Росії

Остапу Стахіву обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, терміном 60 днів з можливістю внесення застави у розмірі 998 тисяч 800 гривень (440 прожиткових мінімумів).

Крім того, суд заборонив обвинуваченому виїжджати зі Львова, у якому він проживає. Також суд постановив невідкладно здати на зберігання свій паспорт для виїзду за кордон, якщо заставу таки внесуть.

Розмір застави у майже мільйон гривень пояснили тим, що Стахів підозрюється у вчиненні, в тому числі, тяжкого кримінального правопорушення проти основ національної безпеки України, що становить значну суспільну небезпеку, пояснили прокурори.

«Підозрюваний під час скоєння вказаних кримінальних правопорушень проти основ національної безпеки, закликаючи його не дотримуватися карантинних обмежень, встановлених для протидії поширення респіраторної хвороби Covid-19, поставив під загрозу передусім життя і здоров’я невизначене коло осіб, які, не виконуючи такі обмеження, можуть постраждати. Також протиправна діяльність підозрюваного була спрямована проти становлення конституції України та іншого законодавства у порядку створення і діяльності органів державної влади, порушення якого створює загрозу національній безпеці і погіршує ситуацію в політичній і соціальній сферах», – йшлося у клопотанні сторони обвинувачення.

16 листоспада СБУ провела обшуки у квартирі Остапа Стахіва на вул. Івана Франка, 60. Обшуки провели відповідно до статті 109 Кримінального кодексу України (Дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади). СБУ перевірила його, зокрема через антивакцинальні заклики та настрої. Також зареєстроване провадження за статтею 113 ККУ (Йдеться про диверсію. Дії з метою ослаблення держави, зокрема спрямовані на поширення епідемій).

Цього ж дня Служба безпеки України повідомила, що заблокувала антиукраїнську мережу, яка під кураторством Росії розробляла плани захоплення влади. Під антивакцинальними гаслами намагалися дестабілізувати суспільно-політичну ситуацію в країні. 

Читайте також: Буде кінець світу, ми знаємо, як врятуватися. Хто і навіщо заперечує пандемію коронавірусу

Нагадаємо, що Тvoemisto.tv дослідило і спростувало основні тези, які транслює львівський Covid-дисидент Остап Стахів, а також з’ясувало, якими механізмами впливу користуються антивакцинатори та чому їм це може бути вигідно. Про це та більше читайте в матеріалі. Після цього депутат Львівської міськради від партії «Голос» Ігор Шолтис подав звернення щодо діяльності антивакцинатора Остапа Стахіва. Детальніше про те, хто такий Остап Стахів і які ідеї він сповідує, читайте у матеріалі.

Софія Шавранська


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!