У Львові очікують хвилю студентської міграції з Криму та Сходу

1870 0
Наступної хвилі міграції осіб із Криму та сходу України Львову слід чекати у липні-серпні. Про це під час прес-конференції у четвер, 26 червня, розповів співзасновник громадського руху «Крим-SOS» Алім Алієв.

За його словами саме тоді до Львова почнуть приїжджати студенти, які хочуть вступити на навчання у львівські виші, або ж ті, хто хоче перевестись із інших ВНЗ, пише ZAXID.NET.

«Львову ближче до осені слід чекати ще однієї хвилі переселенців із Криму. Це будуть студенти, які хочуть перевестись на навчання у львівські ВНЗ. На разі  вже відомо про близько 50 таких осіб тільки з півострова, але можливо їх буде більше», – розповів Алім Алієв.

За його словами, наразі не відомо, як вирішуватиметься питання про прийняття їх на навчання у виші Львова.

«Я особисто проти, щоб цих осіб відразу приймали на державні місця. Люди мають бути конкурентними, підтвердити свій рівень знань і відповідно до результатів бути зараховані або на державні, або на платні місця навчання», – додав Алієв.

Водночас питання поселення таких студентів мали б вирішити навчальні заклади, де вони продовжать своє навчання.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!