У Львові одночасно задзвонять усі церковні дзвони. Минає 75 років від дня смерті Андрея Шептицького

3995 0
Також сьогодні можна буде здійснити прощу до гробу Митрополита у соборі святого Юра.
Фото: kurs.if.ua

Фото: kurs.if.ua

Сьогодні, 1 листопада, виповнюється 75 років від смерті Митрополита Андрея Шептицького. З цієї нагоди у Львові відбудеться низка заходів, повідомляє пресслужба ЛМР.

Читайте також: 13 маловідомих фактів про Андрея Шептицького

Так, із 7:00 до 22:00 Собор Святого Юра є відкритий для усіх охочих звершити прощу до гробу Праведного Митрополита Андрея. Також у цей час буде розміщена експозиція особистих речей Митрополита.

Із 13:00 до 18:00 у соборі святого Юра виступатимуть хори та оркестри Львова на прославу Андрея Шептицького. А о 15:00 відбудеться пам’ятний передзвін у всіх храмах Львова і Львівської Архиєпархії

О 19:00 на площі Святого Юра перед пам’ятником Митрополитові запалять свічку пам’яті.

Дивіться також: 8 унікальних фото Андрея Шептицького з архіву

«Святіший Вселенський Архиєрей папа Франциск вже проголосив геройські чесноти Праведного Митрополита. Це означає, що це останній щабель до того, щоб Митрополит був проголошений блаженним. Митрополит уже для нас є святим, і щоб ми цю святість показали, потрібно справді бути активними 1 листопада і кожного дня у нашому житті», — каже отець Павло Дроздяк.

Окрім того, студентська рада Львова запускає флешмоб 75-ї річниці відходу Митрополита Андрея Шептицького. Щоб долучитись до флешмобу, потрібно на сторінці в Іnstagram Студентської ради Львова процитувати Митрополита Андрея на відео, додати теги #день_прослави і #Митрополит_Андрей.

Нагадаємо, сьогодні у Львові також відзначають 101-шу річницю створення ЗУНР.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!