У Львові однорічна дівчинка проковтнула перстень

2110 0
Перстень потрапив у дванадцятипалу кишку і частину кишки гострим краєм затягнув всередину.
Фото: Львівська Обласна Дитяча Клінічна Лікарня Охматдит

Фото: Львівська Обласна Дитяча Клінічна Лікарня Охматдит

У Львові лікарі врятували дівчинку, яка проковтнула перстень. Медикам вдалося без операції витягнути предмет. Маніпуляція тривала близько двох годин. Про це повідомили у дитячій лікарні «Охматдит».

Читайте також: Шпильки, кульчики і навіть ложка. Що ковтають наші діти. Фото

Медики розповіли, що дівчинка гралася зі сестрою і в якийсь момент менша спробувала перстеник на зуб, старша хотіла забрати його з рота сестрички і випадково проштовхнула його глибше. На рентгені хірурги побачили, що перстень розірваний посередині і має гострі кінці.

Ситуація була складною, бо перстень потрапив у дванадцятипалу кишку і частину кишки гострим краєм затягнув всередину.

«Перстень постійно зачіпався гострими краями за краї кишки, але нам вдалося дістати його без операції. Правда, маніпуляція була досить тривалою, ми з ним змагались близько 2 години», – каже лікарка-ендоскопіст Марта Лучак.

Читайте також: На Львівщині дворічна дитина проковтнула 36 магнітних кульок

Якщо дитина проковтнула сторонній предмет, батькам радять одразу розпитати дитинку про предмет, це дозволить лікарям виграти час і підготуватися якнайкраще (підібрати інструменти оптимального розміру і протестувати його захоплення, адже це буває непросто, коли стороннє тіло має негладку поверхню). 

Детальніше про те, що найчастіше тягнуть до рота діти, читайте у матеріалі 

 

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!