У Львові офіційно скасували цьогорічний книжковий ярмарок «Форуму видавців»

1791 0
16-20 вересня в онлайн форматі відбудеться літературний фестиваль 27 Львівський міжнародний BookForum.
Ілюстративне фото з відкритих джерел

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Книжковий ярмарок «Форум видавців у Львові» у 2020 році скасовано, проте 16-20 вересня в онлайн форматі відбудеться літературний фестиваль 27 Львівський міжнародний BookForum. Про це йдеться на сайті Форуму.⠀

«У рік пандемії і переходу в онлайн з’явились нові виклики, а звичні моделі перестали працювати. Тож для організаторів було надзвичайно важливим зберегти книжковий ярмарок, підтримавши українські видавництва, – й водночас зробити його зручним, якісним та безпечним для читачів», – повідомляють організатори.

Читайте також: Люди Твого міста: Мар'яна Савка

Цьогорічна модель книжкового ярмарку, за їхніми словами, – компроміс, що міг би допомогти як великим, так і малим видавцям у час кризи.

Організатори планували оновити веб-сайт Книжкового ярмарку, створивши на ньому єдиний майданчик для продажу книжок спільно з нашим Партнером – онлайн-книгарнею. Усі відвідувачі сайту отримували можливість скористатися промокодом на знижку – для купівлі будь-якої книжки/книжок українських видавництв на одному сайті – онлайн-книгарні – Партнера ярмарку.

Не всі гравці ринку виявились готовими до нового формату. Відмова великих видавців від участі в ярмарку відповідно до запропонованих умов участі робить його неефективним і недоцільним для більшості учасників та відвідувачів. Тому організатори прийняли рішення – у 2020 році скасувати Книжковий ярмарок.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!