У Львові оголосять архітектурний конкурс на проєкт будівництва церкви на Сихові

4027 0
На Угорській, 1 нині є капличка Святих Кирила та Методія УГКЦ.
Фото:google.com.maps

Фото:google.com.maps

У Львові проведуть архітектурний конкурс на найкращий проєкт будівництва церкви та катехитичного будинку на вулиці Угорській, 1. Сьогодні, 24 грудня, виконавчий комітет Львівської міської ради погодив правки до рішення про видачу містобудівних умов та обмежень на нове будівництво, яке затвердили ще у 2016 році.

Йдеться про будівництво храму святих Кирила та Методія Української греко-католицької церкви та катехитичного будинку у мікрорайоні Нового Львова. Містобудівні умови та обмеження виконком погодив ще у 2016 році. Сьогодні ж внесли зміни, врахували також зауваження щодо проведення архітектурного конкурсу на проєкт, за яким відбудеться будівництво.

Читайте також: Які храми Львова відреставрують цього року. Перелік

На території, де планують звести церкву, нині є каплиця святих Кирила та Методія. Замовник будівництва – релігійна громада парафії Святих Кирила та Методія Української греко-католицької церкви у Сихівському районі. 

Нагадаємо, що виконком ЛМР нині також погодив зміни до рішення, яким видали містобудівні умови та обмежень для проєктування будівництва на реконструкцію з надбудовою адміністративно-виробничого корпусу колишнього заводу, що на Сахарова, 39. Рішення видали ще у 2018 році. Тоді за містобудівною документацією житло на цій території не планували.

Вікторія Савіцька


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!