У Львові оголосять тендер на оновлений проєкт із облаштування велодоріжки на Чорновола

1764 0
Підрядник має виконати ще низку додаткових робіт.
фото: zahid.espreso.tv

фото: zahid.espreso.tv

У Львові відкорегують проєкт із облаштування велодоріжки на проспекті Чорновола. Підрядник має виконати ще низку додаткових робіт, які випливають з нової схеми, погодженої в поліції. Зокрема, йдеться про так званий квазі-кільцевий рух на перехресті з вул. Варшавською. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив керівник департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Олександр Одинець.

Читайте також: Прокуратура виявила розкрадання мільйона на велодоріжці у Львові 

«Ми корегуємо проєкт, тому з тим підрядником (ТОВ «Львівська дорожня служба») угоду розірвемо, будемо визначати нового. Ми офіційно про це повідомляємо. Хочемо, щоби він приступив і закінчив ті об’єми, які є, але він до цього не приступає», – говорить він.

Натомість роботи залишаються неоплачені. Борг можна буде погасити, коли належно оформити документи. Олександр Одинець додає, що місто готове оплатити їх, однак треба укласти угоду. На укладання угоди, за словами чиновника, підрядник не йде.

«Робіт небагато, але це потрібно зробити. Боргові зобов’язання ми оплатимо, а цю доріжку буде робити новий переможець. Півтори два місяці займуть усі процедури», – каже Одинець.

За словами керівника компанії «Львівська дорожня служба» Павла Коцюруби, офіційного повідомлення про розірвання договору до них не надходило.

«Зі мною з того приводу з міськради ніхто не спілкувався, такої інформації не маю. Офіційного повідомлення про це також не було», – повідомив він у коментарі Tvoemisto.tv.

Читайте також: Що змінилося на вулиці Бандери. Фото, відео

Водночас на запитання про підозру, яку оголосила прокуратура Львівської області підряднику через заволодіння 1,1 млн грн бюджетних коштів на будівництві велодоріжок у місті, Павло Коцюруба сказав, що прокоментувати інформацію не може, і додав, що на підприємстві ознайомлюються із матеріалами справи.

Зазначимо, що у Львові скаржилися на незавершене будівництво велосипедної доріжки на вулиці Чорновола. Велодоріжку почали прокладати у травні 2019 року. Роботи виконувала підрядна компанія ТОВ «Львівська дорожня служба». Загалом велодоріжка мала проходити через проспект Чорновола, вулицю Варшавську та Замарстинівську. Вартість робіт становила 36,2 млн гривень, завершити будівництво мали до 2020 року, однак у бюджеті не знайшли необхідних коштів на її завершення. Через те, що місто не виділяло кошти на будівництво велодоріжок, пікетували міську раду.

Згідно з даними системи Youcontrol, ТОВ «Львівська дорожня служба» займається будівництвом доріг та автострад. Уповноваженою особою компанії є Павло Коцюруба, який крім цього володіє декількома фірмами, що спеціалізуються на ремонті доріг і зареєстровані у Львові.

Ольга Коваль



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!