У Львові оголосили архітектурний конкурс на новий слідчий ізолятор

4774 0
Новий комплекс будівель планують будувати неподалік гіпермаркетів «Метро» та «Епіцентр».
Фото ілюстративне від ЛМР

Фото ілюстративне від ЛМР

У Львові оголосили Всеукраїнський відкритий архітектурний конкурс на найкращу проєктну пропозицію для будівництва «Львівської установи виконання покарань №19» на 1000 місць на вулиці Збиральній. Про це повідомили у Львівській міськраді.

Читайте також: Мерія дала дозвіл на будівництво нового слідчого ізолятора у Львові

«Територія, призначена для будівництва, знаходиться у периферійній зоні міста, проте вона має сформований містобудівний контекст. На території СІЗО, окрім корпусів для ув'язнених, передбачаються медичний блок, спортивний зал, їдальня та окремі прогулянкові зони для чоловіків, майданчики для занять спортом тощо», – розповіли в управлінні архітектури та урбаністики.

У міськраді кажуть, що проєктований об'єкт повинен стати взірцем закладів пенітенціарної служби та задавати нові європейські стандарти для закладів відбування покарань в Україні.

До участі в конкурсі запрошують вітчизняні сертифіковані архітектори та архітекторки з досвідом проєктування подібних об'єктів громадських об'єктів. Призовий фонд конкурсу становить 180 тисяч грн. Проєктна пропозиція, яка переможе у конкурсі, стане основою для розроблення проєкту комплексу СІЗО.

Для реєстрації на конкурс необхідно заповнити форму за посиланням

Читайте також: Виправну колонію на Хуторівці хочуть продати за 132 мільйони гривень 

Нагадаємо, що про будівництво нового СІЗО у Львові за кошти інвестора говорять вже кілька років. Раніше у Міністерстві юстиції повідомляли, що інвестор, який погодиться на участь у проєкті, отримає будівлю СІЗО, що на вул. Городоцькій, 20 (колишні «Бригідки»). Конкурс на пошук інвестора провели у 2017 році. Після цього з'явилась інформація, що інвестор хоче на місці старого СІЗО облаштувати торгово-розважальний центр. Проте така думка не сподобалась львів'янам і владі міста. Відтак були пропозиції додати до ТРЦ Музей жертв політичних репресій, а місто наполягало на тому, щоб забрати будівлю на свій баланс, та справа не просунулась. Зараз на вул. Городоцькій, 20 продовжують утримувати людей в очікуванні суду, хоча умови СІЗО є вкрай поганими.

Містобудівні умови та обмеження на будівництво нового СІЗО виконавчий комітет Львова погодив у березні цього року.

Фото ілюстративні від ЛМР

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!