У Львові оголосили міжнародні тендери на купівлю 10 нових трамваїв та 100 автобусів

3205 0
На це ЄІБ виділив по 12 млн євро.
Фото: Вікторія Ейсмунт

Фото: Вікторія Ейсмунт

У Львові оголосили два тендери на закупівлю 10 нових трамваїв та 100 нових автобусів. Закупівлю фінансує Європейський інвестиційний банк.

Читайте також: На маршрути №3 та №8 планують запустити трамваї зі зчепленою системою

У вимогах до виробників вказано, що трамваї мають бути 29-33-метровими та низькопідлоговими, а автобуси – 12-метровими. Подавати пропозиції можна до 13:00 24 березня для трамваїв та 23 березня для автобусів.

Ухвалу про участь Львова у програмі «Міський громадський транспорт України» депутати ЛМР підтримали у листопаді 2017 року. Тоді мова йшла про 120 автобусів різної місткості та 10 трамваїв. Згодом чиновники передумали купувати малі автобуси, а натомість вирішили купити 100 великих.

На це ЄІБ виділив по 12 млн євро. Термін кредиту під держгарантію становить 22 роки під 2,5%. 27 грудня ЛМР остаточно погодила цей кредит для міських комунальних підприємств.

Читайте також: У Львові змінили схеми руху восьми автобусів

Нагадаємо, що в останні кілька років у Львові за різні кредити придбали у Берліні 30 вживаних трамваїв Tatra KT-4, 50 нових тролейбусів, автобуси МАЗ та Електрон. Ще 50 млн євро Львів візьме у кредит в Міжнародної фінансової корпорації на 100 тролейбусів із автономним ходом та реконструкцію вулиці Шевченка. Крім цього, для Львова планують придбати ще 40 вживаних берлінських трамваїв.

 
 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!