У Львові оголосили почесних громадян міста. Хто переміг

1958 0
Урочисте нагородження почесних громадян міста відбудеться 5 травня.
фото: portal.lviv.ua

фото: portal.lviv.ua

У Львові затвердили цьогорічних переможців у номінаціях «Львів’янин року», «Почесний громадянин міста» та «Шляхетна львівська родина». Відповідне рішення затвердили на сесії міської ради 19 квітня.

Читайте також: Кого у Львові нагородили до Дня міста. Фоторепортаж

Зокрема,  «Львів’янином року» став переможець громадського голосування Роман Панченко — військовослужбовець, солдат 25-ї повітряно-десантної бригади Збройних Сил України. Нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (2014 р.). Золотий та срібний призер зі стрільби з лука міжнародних змагань «Ігри Нескорених».

Читайте також: У Львові на урочистій сесії вручили традиційні нагороди: хто отримав?

«Почесним громадянином міста» обрали Джеймса Темертея, відомого мецената і підприємця українського походження з Канади. Зокрема, він фінансував видання українських книг, серед яких подарункове видання «Кобзаря» та брав участь у низці благодійних проектів.

Читайте також: Оголосили найдостойніших львів’ян року. Хто переміг

Званням «Шляхетна львівська родина» нагородили сім’ю Гладишевських, декілька поколінь якої зробили вагомий внесок у розвиток наукового та культурного середовища Галичини. Голова родини Іван Гладишевський працював учителем, а його син Євген та онук Роман отримали наукові ступені у галузі хімії.

Додамо, що під час голосування на сайті міської ради, найбільшу підтримку львів’ян у номінації «Шляхетна львівська родина» здобула родина Назарія Савка. Однак остаточне рішення щодо переможців у номінаціях почесних громадян Львова визначала спеціальна комісія у справах відзнак.

Читайте також: Кого у Львові нагородили орденами Франції у галузі освіти та культури

Традиційно номінації для почесних громадян Львова присвоюють до Дня міста, який святкують у травні. Урочисте нагородження переможців проводять уже вчетверте.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!