У Львові оголосили прийом заявок на стипендію імені Маркіяна Іващишина

1156 0
Основна ідея стипендії – підтримати молодих та ініціативних, які часто значно більше вкладають у свої проєкти та організації.
фото: маркіян прохасько

фото: маркіян прохасько

Сьогодні, 6 вересня 2021 року громадському та культурному діячу, співзасновнику Мистецького об’єднання «Дзиґа» Маркіянові Іващишину виповнилося би 55 років. Два роки по його смерті, навесні 2021, громадські організації, до створення та зростання яких він свого часу доклався, ініціювали заснування Стипендії його імені. Вона призначена для тих, хто продовжує справу Маркіяна Іващишина: створює, розвиває, організовує і тримає культурні ініціативи у своїх містах, середовищах, спільнотах.

Як повідомили в «Мистецькій раді «Діалог», стипендіальний фонд (зібраний на основі благодійних внесків бізнесменів, митців, культурних діячів) становитиме щорічно до 100 тисяч гривень, і використати їх можна виключно як «інвестицію у особистість» – на навчання чи підвищення кваліфікації. Подавати заявки на здобуття стипендії запрошують громадян України віком від 18 до 45 років – молодих культурних менеджерів і культурних діячів, які беруть участь в розвитку культурного життя громади, володіють лідерськими навиками і працюють у незалежному секторі.

Читайте також: Без нього не було б України. Львів'яни сумують за Маркіяном Іващишиним

Основна ідея стипендії – підтримати молодих та ініціативних, які часто значно більше вкладають у свої проєкти та організації, аніж у самих себе та свої компетенції: дати їм можливість підсилити свої навички та поглибити знання, щоб робити свою справу ще краще і успішніше.

Визначати стипендіата буде щорічно змінна Капітула Стипендії, до складу якої входитимуть два представники(-ці) від Організаторів (ЛМГО «Мистецька рада «Діалог», ЛМГО «Інститут актуального мистецтва», ГО «Вірменська, 35); один представник(-ця) донаторів і благодійників, один представник(-ця) родини Маркіяна Іващишина та один представник(-ця) мистецьких середовищ. У 2021 році до Капітули Стипендії увійшли: Нестерович Євгенія, Ліда Савченко-Дуда, Тарас Добрянський, Остап Іващишин та Володимир Топій.

Читайте також: Гуцул, що закрутив дзигу львівської культури

Для подання заявки треба заповнити онлайн-форму (за бажанням можна додати рекомендаційні листи). Дедлайн подачі заявки: 15 жовтня 2021 о 18:00. Оголосити Стипендіата згідно цьогорічного календаря мають до 30 листопада 2021 року.

Нагадаємо, Маркіян Іващишин відійшов у вічність у віці 52-х років 21 травня 2019 року. За даними Tvoemisto.tv у нього обірвався тромб. Маркіян Іващишин був одним із провідників «революції на граніті» 1990 року, підприємцем, культурним, політичним та громадським діячем, арт-продюсером низки мистецьких проектів та організатором музичних фестивалів, співтворцем «Львівської газети» та керівником радіопроекту «Ініціатива Niko FM».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!