У Львові оголосили тендер для підготовки проєкту з будівництва паркінгу на площі Петрушевича

2617 0
Тендер оголосили, аби залучити юридичного та технічного радників для підготовки пілотного проєкту.
Фото: prolviv.com

Фото: prolviv.com

У системі Prozorro оголосили тендер, аби залучити юридичного та технічного радників для підготовки пілотного проєкту з будівництва підземного багаторівневого паркінгу на пл. Петрушевича у Львові.

Читайте також: У міськраді розповіли, чи буде підземний паркінг біля Залізничного вокзалу

«Радники – це важливі експерти, які допомагатимуть у підготовці проєкту, зокрема розробці техніко-економічного обґрунтування, підготовці конкурсної документації, умов та проведенні самого конкурсу ДПП. Разом з державною Агенцією з питань підтримки державно-приватного партнерства розробили тендерну документацію та оголосили закупівлю в електронній системі Prozorro», – цитує начальника управління інвестицій та проєктів ЛМР Романа Старецького пресслужба ЛМР.

Читайте також: Двірцева до реконструкції і перед відкриттям першої частини. Відео з дрона

Нагадаємо, що підземний паркінг на площі Петрушевича планували збудувати до Євро-2012. У лютому 2018 року міська рада погодила ЛКП «Львівавтодор» розробити проєкт земельної ділянки, а пізніше затвердила його та розширила площу майбутнього паркінгу. Виконком міської ради погодив реконструкцію площі Петрушевича торік у березні.

Мінрегіонбуд дозволив будувати в історичному ареалі міста, до якого входить площа Петрушевича, лише підземні автостоянки. 

Раніше йшлося, що будівництво підземного паркінгу на площі Петрушевича у Львові може коштувати інвестору 10,6 млн доларів. Паркінг попередньо мав охоплювати площу 0,8 га й вміщати не менше 300 автомобілів. За проєктом, заїзд до паркінгу мали б облаштувати зі сторони вулиці Шота Руставелі, а виїзд – безпосередньо до площі Петрушевича у напрямку Зеленої. 

Минулого року у Львівській міськраді вирішили будувати підземний паркінг на площі Петрушевича на умовах державно-приватного партнерства. 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!