У Львові оголосили великі проєкти-переможці Громадського бюджету 2021

22122 0
Найбільше голосів отримав проєкт ліцею ім. Івана Пулюя «Безбар’єрний простір практичної науки «Puliui Science Hub».
фото: громадський бюджет львова 2021

фото: громадський бюджет львова 2021

У Львові оголосили великі проєкти, які стали переможцями у межах Громадського бюджету 2021. Найбільше голосів отримав проєкт ліцею ім. Івана Пулюя «Безбар’єрний простір практичної науки «Puliui Science Hub». Ініціаторам вдалося згуртувати понад 7 тисяч мешканців. Про це сьогодні, 16 листопада, під час брифінгу повідомив керівник департаменту міської агломерації в Львівській міськраді Юрій Лукашевський.

«Загалом свої голоси цьогоріч віддало 145 тисяч мешканців, що на 40% більше, ніж минулого року. Минулого року показник був 104 тисячі. Окрім цього, 99% – це онлайн-голосування», – каже він.

Бюджет для восьми проєктів-переможців становитиме понад 20 млн грн. Серед них чотири у категорії «освітні та медичні проєкти», ще чотири – в категорії «інші». 

1. №132 Безбар’єрний простір практичної науки «Puliui Science Hub» (освітні та медичні проєкти) – 7 175 голосів. Бюджет – 2 999 999 грн. Автором є Олег Ревега. Реалізація проєкту Puliui Science Hub має на меті покращити та розширити процеси навчання та розвитку, зробити практичну науку доступною для кожного учня та дати знання для більших можливостей надалі. До мережі навчально-наукових лабораторій в межах STEAM освіти увійдуть: Bio lab, Chem lab, Math lab, Physic lab, Geografic lab, Food Lab, Robo lab, Astro lab, Art lab тощо.

2. №144 Освітньо-відпочинковий простір «R.E.A.L. patio» (освітні та медичні проєкти) – 6 624 голоси. Бюджет становить 3 млн грн, а авторкою проєкту є Оксана Кацюба. Мета проєкту – покращити емоційний стан учнів, розвантажити приміщення школи та забезпечити навчання та харчування учнів на свіжому повітрі, що є необхідним для їхнього здоров’я під час пандемії.

3. №119 Нехай б'ється серце дитини! (освітні та медичні проєкти) – 6 341 голос. Бюджет становить 2 950 200 грн. Авторка проєкту – Олена Скречко. Для дитячих кардіохірургічних операцій лікарям необхідне високоякісне і надійне обладнання. У межах проєкту планують забезпечити відділення дитячої кардіохірургії сучасним наркозно-дихальним апаратом. 

4. №225 Смачна Локація в Ліцеї «Сихівський» (освітні та медичні проєкти) – 6 318 голосів з бюджетом у 2 999 000 грн. Автором є Тарас Репицький.

Здоров’я, комфорт, сучасність. Саме такі цілі ставить перед собою проєкт «Смачна Локація» в приміщенні Ліцею «Сихівський» і для цього передбачає оновлення харчоблоку та їдальні в приміщенні ліцею, а також створення зон для діток з метою підсилення навчальних можливостей.

5. №181 Парк на Малоголосківській (інші проєкти) – 2 239 голосів з бюджетом у 2 670 200 грн. Авторкою є Світлана Федірко. Територія парку на вулиці Малоголосківській є важливою для цього району, бо саме стараннями мешканців її перетворили в парк. Раніше тут планували багатоповерхову забудову. Захаращену та захоплену забудовником ділянку очистили і змінили на зону відпочинку коштом та силами небайдужих мешканців громади. Додатково потрібно зробити цей простір безпечним і комфортним. 

6. №50 Громадський мультиспортивний простір «Центральний парк «Зашків» (інші проєкти) – 2 026 голосів мешканців. Бюджет проєкту становить 3 млн гривень, а його автором є Орест Космина.

7. №2 Система відеоспостерв парку «Горіховий гай» (інші проєкти) – 2 020 голосів. Бюджет теж 3 млн гривень. Автором є Ігор Кідик.

8. №122 Мультиспортивний майданчик з дитячою ігровою зоною на вул. Студентській (інші проєкти) – 1 824. Бюджет становить 2 760 180. Автором проєкту є Володимир Лазорко. 

Нагадаємо, що голосування за проєкти громадського бюджету у Львові стартувало 1 листопада. На їх реалізацію місто передбачило 75 млн грн. Як перемогти в конкурсі проєктів на громадський бюджет Львова – читайте тут.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!