У Львові оголосили жалобу через авіакатастрофу військового літака на Харківщині

3039 0
Львів'ян просять утриматись від розважальних заходів.
Фото: Укрінформ

Фото: Укрінформ

У Львові сьогодні, 26 вересня, оголошено жалобу у пам'ять про загиблих в авіакатастрофі у Харківській області військових. Про це повідомили у міськраді Львова.

Мешканців Львова просять утриматись від святкових та розважальних заходів. На знак скорботи за померлими унаслідок падіння військового літака у Харківській області буде приспущено Державний Прапор України з чорною стрічкою на адміністративних будівлях Львова, на будівлях комунальних підприємств та закладів, державних підприємств, установ, організацій на території міста.

Нагадаємо, учора, 25 вересня, ввечері у Харківській області на 530 кілометрі траси Київ-Харків при заході на посадку розбився Ан-26 Повітряних сил ЗС України. Окрім екіпажу, на борту літака перебували курсанти Харківського університету Повітряних Сил ЗС України.

Загалом – 27 осіб (7 членів екіпажу та 20 курсантів). Одного курсанта не допустили до польоту. Двоє постраждалих у медзакладах – один у критичному стані з опіками тіла у 90%, другий – фізично у задовільному, однак у тяжкому психо-емоційному стані. За даними Офісу Генпрокурора, в авіакатастрофі загинули 25 людей. Відкрито кримінальне провадження, що розслідуватиме прокуратура.

За попередньою інформацією, незадовго до падіння літака Ан-26, пілот повідомив про відмову одного двигуна. Як заявив глава Харківської ОДА Олексій Кучер, для досвідченого льотчика – це «не є критичною ситуацією». Що сталося – буде встановлювати слідство.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!