Політична реклама

У Львові опалюватимуть трамваї і половину тролейбусів

1502 0
Щойно температура надворі опуститься нижче 10 градусів морозу, в ЛКП «Львівелектротранс» готові вмикати опалення в електротранспорті. Щоправда, тепло буде не всім.

Через зношеність машин половина тролейбусів обігріву салону все ж не матиме, пише Zaxid.net. Натомість, обігрівати обіцяють усі вагони трамваїв, що курсуватимуть вулицями Львова.

«Загалом, ми плануємо випустити на лінію 60 тролейбусів. Половина з них має справне опалення в салоні і у кабіні водія. Решта тролейбусів – старші 30 років, там просто неможливо зробити опалення салону. Пічки, які були вмонтовані в салони, давно вийшли з ладу, а завод, який виробляв ці тролейбуси – вже закрили», – пояснив директор тролейбусного депо ЛКП «Львівелектротранс» Володимир Карпа. Щодо трамваїв, то попередньо планується забезпечити обігрів салонів у всіх вагонах, котрі виходитимуть на маршрути. Директор трамвайного депо ЛКП «Львівелектротранс» Роман Василишин запевняє – всі машини готові до ввімкнення обігріву.

«Опалення ми ще не вмикали, оскільки температура ще не опустилася нижче 10 градусів. Але всі кабіни водіїв опалюються і всі салони готові до обігріву . Як вони будуть поводитись далії – буде видно, техніка не нова», – розповідає Роман Василишин.

Також він запевняє, що пасажири не бачитимуть неба з салону трамваю, оскільки за літо працівники підприємства встигли відремонтувати «гармошки». За його словами, єдине, що може зашкодити руху трамваїв – це двірники, що кидають сніг з тротуарів на дорогу і забивають колії.

«Колії в нас і так не в кращому стані, боротися з цим складно. У крайньому випадку, у кожного трамвая є спеціальний відсік з піском і, за потреби, ним можна посипати колію», – резюмує Роман Василишин.

Загалом транспортники прогнозують, що цієї зими львів’ян обслуговуватимуть 65 трамваїв та 60 тролейбусів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!