У Львові організували найбільший в Україні фестиваль пластунів

4125 0
У виставковому центрі «Південий-EXPO» з 22-го до 23-го квітня відбувається фестиваль дитячої та юнацької творчості «День пластуна».
фото: prolviv.com

фото: prolviv.com

Фестиваль розпочався вже від сьогодні і буде тривати до 23-го квітня. Про це повідомляє прес-служба ЛМР.

До Львова приїхали 103 команди пластунів зі всієї України, щоб взяти участь в мистецьких змаганнях.

Усього на «Дні пластуна» буде 13 конкурсів, найбільший з яких – театральний, де беруть участь 79 команд і близько 1300 акторів. У програмі фестивалю – театральні вистави, конкурс акустичної пісні, виставка інсталяцій, кібер-турнір, змагання фотографів, стендап шоу, а також конкурс «Міс та містер Дня пластуна».

«Фестиваль триває з 1992 року. Молоді хлопці і дівчата взяли і зробили цей захід – впродовж понад 20-ти років до Львова з’їжджається дуже багато гостей. Торік ми мали 2530 учасників і гостей на «Погулянці», а цього року переносимо фестиваль на «Південний-EXPO», – розповів на прес-конференції заступник головного організатора фестивалю Ярема Дух.

Читайте також: Куди піти на вихідні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує

Фестиваль відбуватиметься на вул. Щирецькій, 36 у виставковому центрі «Південий-EXPO». Організатори наголошують, що гуляння триватимуть зранку і до вечора, та запрошують львів’ян і гостей міста відвідати захід: «Фестиваль дуже колоритний – є багато на що подивитися. Це завжди красиво, коли молодь виступає на сцені, співає чи танцює, творить фотографії чи скульптури. Особливо цікаво поглянути на новинку нашого фестивалю – конкурс стендапу, де молоді пластуни змагатимуться в гуморі. Упродовж заходу діятиме прес-служба, котра допоможе представникам ЗМІ зорієнтуватися, увійти до конкурсних залів чи взяти коментарі», – наголосила Наталя-Гелена Дунай, прес-секретар львівського осередку Пласту.

Кожен «День пластуна» має власне гасло, цього року – «Ти не ти, коли не ти».

Слідкувати за перебігом фестивалю можна у facebook-спільноті.  Програму «Дня пластуна» можна переглянути  за посиланням.

Опублікувала Олеся Шеремета


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!