У Львові оштрафували директора ЛКП «Збиранка», який перешкоджав діяльності журналістів

1612 0
Відповідну постанову виніс Жовківський районний суд Львівської області.
Фото: 032.ua

Фото: 032.ua

Суд зобов’язав директора ЛКП «Збиранка» Віталія Пугача, який наприкінці травня перешкоджав діяльності журналістів «Львівського порталу», сплатити штраф у розмірі 119 гривень, повідомляє видання.

Початково поліція відкривала кримінальне провадження за умисне перешкоджання законній професійній діяльності журналістів. Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді штрафу до 850 грн, арешту на строк до 6 місяців або обмеження волі на строк до 3 років. Та в результаті напад Віталія Пугача на журналістів, які 25 травня інспектували Грибовицьке сміттєзвалище, кваліфікували як дрібне хуліганство. 

«Вина Пугача полягає у тому, що він вчинив дрібне хуліганство, тобто дії, що порушують громадський порядок і спокій громадян. Кваліфікація дій Пугача В. К. за ст. 173 Кодексу України про адміністративні правопорушення є правильною», – йдеться у постанові суду.

Під час судового засідання Віталій Пугач своєї вини не визнав, однак заявив, що готовий відшкодувати завдані збитки, пов’язані з пошкодженням редакційної техніки.

Читайте також: Поліція розслідує появу незаконного сміттєзвалища в одному з парків Львова

Додамо, 25 травня журналісти «Львівського порталу» поїхали на Грибовицьке сміттєзвалище, адже дізналися, що туди попри заборону вивозять сміття. Журналісти хотіли зафіксувати на фото та відео підтвердження або спростування цих ймовірних фактів. Однак директор ЛКП «Збиранка» Віталій Пугач завадив їм, вирвавши у шеф-редактора Тараса Кухара телефон та триногу, і, пошкодивши їх, викинув триногу в рівчак з інфільтратом.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!