Львів судитиметься через скандальне будівництво

3413 0
За дорученням заступника міського голови Львова з економічних питань та містобудування Ростислава Дацківа було проведено додаткове вивчення та аналіз документів, що стосуються будівництва на вулиці Чайковського, 31.
Фото: facebook.com/taras.choliy

Фото: facebook.com/taras.choliy

У результаті, юридичним управлінням та управлінням охорони історичного середовища виявлено підроблені документи, зокрема, лист управління охорони історичного середовища, який насправді не видавався. Відтак, Львівська міська рада буде звертатись в суд щодо оскарження будівництва на вул П. Чайковського, 31.

Як повідомили в юридичному управлінні мерії, вже подано відповідного листа до Львівської місцевої прокуратури №1. Також готується позов до суду.

«Ми б мали погодити історико-містобудівне обґрунтування. Однак забудовник до управління не звертався. Натомість, він має погодження з Києва. Як з’ясувалось згодом, під історико-містобудівним обгрунтуванням стоїть підроблений підпис начальника управління охорони історичного середовища», – зазначає Лілія Онищенко, начальник управління охорони історичного середовища.

Будинок на розі вул.Чайковського – вул.Стефаника не є пам’яткою архітектури.

Нагадаємо, все розпочалося з повідомлення в інтернеті про можливий продаж квартир в новобудові на цьому місці. Як зазначив головний архітектор Львова Юліан Чаплінський в коментарі Tvoemisto.tv, жодних відповідних дозволів на такий вид робіт його відомство не видавало. Як вказано на карті забудов Львова, яку створили в Львівській міській раді, на цій території має відбутися «реконструкція з розширенням існуючих нежитлових приміщень за рахунок надбудови під адміністративний будинок зі вбудованими приміщеннями». Відтак про жодний житловий будинок мова не йшла. 

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!