У Львові оскаржать обрання директором органного залу Юліана Винницького

3013 0
Сьогодні, 23 серпня, конкурсна комісія обрала директором Будинку органної та камерної музики його чинного керівника Юліана Винницького.
фото: photo-lviv.in.uа

фото: photo-lviv.in.uа

Конкурсна комісія обрала директором Будинку органної та камерної музики Юліана Винницького. Як розповіла одна з членів комісії, депутатка ЛМР Юлія Хомчин, за чинного керівника органного залу проголосували 5 осіб з 9, тому кандидатура Івана Остаповича на голосування не ставилася.

«Я не юрист, але вважаю, що є підстава оскаржити це рішення, оскільки одна з членів комісії доєдналася вже в процесі закритого голосування, коли кожен із його учасників вже висловився. Її голос став вирішальним. На початку засідання комісія проголосувала про те, що ми будемо працювати в складі восьми осіб, це є зазначено в протоколі», – говорить Хомчин.

Читайте також: У Львові обрали директора Будинку органної музики. 5 фактів

Тим часом Іван Остапович говорить, що оскаржуватиме призначення Юліана Винницького не лише через порушення голосування, а й через упередженість деяких членів комісії.

«Два дні тому я подав заяву про конфлікт інтересів у зв’язку з безкоштовним наданням в оренду [Юліаном Винницьким] приміщення одному з членів комісії – Михайлові Зарічному. Крім того, пан Ігор Калинець заявив мені ще до початку моєї презентації, що буде голосувати проти мене, що порушує закон про неупередженість», – говорить Іван Остапович.

За словами Юлії Хомчин, за кандидатуру Юліана Винницького проголосували письменник Ігор Калинець, представник об'єднання профспілок, голова комісії Михайло Підгурський, викладач ЛНУ імені Франка Михайло Зарічний, Анна-Данута Думанська (Жіноче християнське марійське товариство «Милосердя») та Ольга Пастушенко (ГО «Львівський відділ Союз українок»), яка запізнилася на засідання.

Проти Винницького голосували сама Юлія Хомчин, помічниця народного депутата Ганна Лиско, заступниця гендиректора Львівської філармонії Іоланта Пришляк та актор театру ім. Леся Курбаса Олег Онещак.

Анна Журба


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!