У Львові освітлять сто пішохідних переходів

2975 0
У 2016 році у Львові планують освітити приблизно 100-110 пішохідних переходів. Цю цифру приймали, виходячи з тієї суми, яку пропонують в бюджеті розвитку міста.

Як розповіли Tvoemisto.tv у прес-службі Львівської міської ради, у 2016 році у місті планують освітити орієнтовано 100-110 пішохідних переходів.

«Із суми, яку пропонують у бюджеті розвитку, випливає, що коштів має вистачити на 100-110 пішохідних переходів. Ця кількість в три рази більша, ніж минулоріч», - інформують у прес-службі міськради.

Проте, поки що бюджет не затверджений, тому більш чітку цифру зможуть назвати через два тижні. 

Власне, освітлювати будуть переходи, де є найбільша потреба. Приблизно через два тижні повинна з’явитись інформація з переліком вулиць, на яких освітлять пішохідні переходи. Наразі невідомо, як технічно відбуватиметься освітлення..

Нагадаємо, що сьогодні, 2 лютого, на вулиці Пасічна-Пимоненка відбулось виїзне засідання комісії з безпеки дорожнього рух. Відтак було прийнято рішення до кінця тижня встановити на цьому місці дорожні знаки про обмеження швидкості та додаткові ліхтарі. Прецидентом для такого рішення стала аварія, що відбулась в понеділок, 1 лютого. Внаслідок ДТП на пішохідному переході постраждали хлопчики-брати віком 8-ми та 9-ти років. Зараз вони перебувають у тяжкому стані.

З 22 жовтня, у Львові, на перехресті вулиць Володимира Великого та Кульпарківської запрацював оновлений пішохідний перехід. Тепер в одному з найнебезпечніших місць у місті діє модернізована система освітлення, а про місце переходу попереджають нові дорожні знаки та яскрава розмітка. Нове обладнання та всі роботи були виконані групою працівників Благодійного фонду «Відкриті очі» компанії SoftServe. Кошторисна вартість проекту становить понад 110 тисяч гривень.

Підготувала Мар’яна Федина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!