У Львові освятили храм Святого Василія Великого УГКЦ, який будували понад п'ять років

2482 0
Його будували понад п'ять років, хоча сама парафія існує близько 17.
фото: духовна велич львова

фото: духовна велич львова

У мікрорайоні Рясне-1 освятили храм Святого Василія Великого Львівської архиєпархії УГКЦ, який будували понад п'ять років, хоча сама парафія існує близько 17. Очолив чин освячення та празничне Богослужіння архиєпископ і митрополит Львівський Ігор у співслужінні з духовенством парафій Львова. Подія відбулася у день вшанування пам’яті святих верховних апостолів Петра та Павла.

Вибір дати для освячення святині не випадковий. Як зазначили парафіяни, у липні 2015 року, якраз перед початком будівництва храму у вересні того ж року, у парафії перебували мощі святого апостола Петра, перед якими невпинно молилася парафіяльна спільнота у своєму єдиному намірі – за будівництво святині.

У своїй проповіді митрополит Ігор закцентував увагу на особистостях верховних апостолів Петра та Павла та їхньому внеску в становлення Христової Церкви, а також звернувся із батьківським словом до парафіяльної спільноти.

Читайте також: Найперший, найбільший, найулюбленіший. Гарнізонний храм Львова відзначає 9-ліття відкриття

«Дякую всім учасникам сьогоднішнього моління. Храм будувався з різними викликами, однак – це правильно та добре. Ця святиня – дружелюбна, симпатична, вимолена вами. Ви збудували гарний храм на славу Божу. Тут навколо збудовано чимало високих і гарних домів, але їх неможливо порівняти зі святим храмом, бо в ньому мешкає Ісус Христос. Можливо, інші дорожчі та кращі, але вони не є домами Божими, будівлями молитви», цитує владику Ігоря Духовна велич Львова.

Після Богослужіння на парафіяльному подвір’ї архиєпископ і митрополит Львівський Ігор у співслужінні з духовенством освятив хрест. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!