Політична реклама

У Львові паспортисти працюватимуть до 13 лютого

1536 0
Паспортисти – залишаються на своїх місцях, але, наразі, тимчасово. Раніше працівників ЛКП, що ведуть реєстрацію проживання громадян, повідомили про скорочення. Та на сьогодні достеменно невідомо, хто замість них має видавати людям довідки про місце проживання та склад сім’ї.

Зареєструватись чи скасувати реєстрацію, отримати виписку з домової книги, отримати довідку про місце проживання та склад сім’ї - за усім цим львів’яни звикли приходити у ЖЕКи до паспортистів. Зараз вони продовжують виконувати свою роботу. Про це інформують «Головні новини Львова».

«Ми, фактично, нічого не знаємо. Ми працюємо, ми зараз перебуваємо в процедурі скорочення. На роботі ми будемо до 13 лютого. Поки що все без змін - реєстрація, зняття з реєстрації і видача довідок. З тим в нас проблем жодних немає», - розповіла працівниця ЛКП "Варшавське 407" Оксана.

Працівників ЛКП уже офіційно попередили про скорочення, натякнувши на вакантні посади двірників. Щоправда, 29 січня ЛКП отримали листа від Міністерства внутрішніх справ. У ньому йдеться про те, що відтепер реєстром проживання громадян займається міграційна служба, а хто тепер видаватиме довідки - невідомо. Тому наразі паспортистів залишають.

Те, чи займеться міграційна служба реєстраційним обліком громадян, тобто пропискою чи випискою досі не відомо. Адже, як запевнив керівник обласного управління цього відомства - це питання ще розглядає уряд.

«Зараз в уряді розглядають передачу цих функцій, або ж залишення цих функцій, тобто внісши певні законодавчі зміни - або залишити їх працювати, або ж передати функції державній міграційній службі», - каже начальник управління Державної міграційної служби Ярослав Скиба.

Якщо ж уряд вирішить, що міграційна служба впорається з роботою, яку виконують паспортисти, то працівників ЖЕКу таки скоротять. Частині скорочених паспортистів запропонують роботу у міграційній службі, решті ж обіцяють запропонувати роботу в ЛКП.

Нагадаємо, у зв’язку із набуттям чинності Закону України «Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні» та наказу Міністерства внутрішніх справ від 22.11.2012 № 1077 «Про затвердження Порядку реєстрації місця проживання та місця перебування фізичних осіб в Україні та зразків необхідних для цього документів», функції паспортистів, які працювали при ЖЕКах і видавали довідки про склад сім’ї, перейшли до Державної міграційної служби, однак питання видачі таких довідок залишилось відкритим.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!