У Львові патрульна поліція активніше штрафуватиме водіїв без пасків безпеки

5347 0
За півроку покарали гривнею 4366 водіїв, які нехтували пасками безпеки.
фото: lvivexpres.com

фото: lvivexpres.com

Патрульні поліцейські Львова активніше притягатимуть до відповідальності водіїв, які ігнорують паски безпеки та перевозять непристебнутих пасажирів. Як пояснили у прес-службі патрульної поліції, до такого кроку правоохоронців спонукало зростання ДТП з важкими наслідками.

Читайте також: В Україні набуло чинності «пряме» відшкодування збитків при ДТП

«У більшості аварій із потерпілими водії та пасажири були не пристебнуті. Комусь із них пасок міг врятувати життя. Тому патрульні поліцейські незважаючи на усі відмовки водіїв, що це востаннє і вони більше так не робитимуть накладатимуть штраф», - наголосив начальник управління патрульної поліції Львова Роман Пилипенко.

За перше півріччя минулого року у Львові сталося 441 ДТП з потерпілими в яких 17 осіб загинули, а 545 травмовані. За аналогічний період 2017 року сталося 402 ДТП з потерпілими в яких загинули 18 осіб і 474 – травмовані.

Згідно з чинним законодавством, штраф для водіїв та пасажирів, які не використовують паски безпеки, становить 51 грн.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!