У Львові патрульного звільнили з роботи і позбавили прав за нетверезе водіння

2533 0
Також Михайла Приходька оштрафували на 20,4 тис. грн.
фото: www.autocentre.uа

фото: www.autocentre.uа

Сихівський районний суд визнав винним у нетверезому водінні інспектора патрульної поліції Львова Михайла Приходька, якого впродовж трьох місяців двічі затримували п'яним за кермом. Його звільнили з поліції, а суд оштрафував на 20,4 тис. грн та заборонив впродовж трьох років сідати за кермо, повідомляє Zaxid.net.

Михайла Приходька затримали нетверезим за кермом у ніч з 9 на 10 березня на вулиці Драгана. Патрульні зупинили водія за порушення правил дорожнього руху і під час перевірки з’ясували, що порушником є їхній колега. Чоловік відмовився від перевірки на вміст алкоголю в крові. За повідомленням прес-служби Патрульної поліції Львівської області, цього патрульного відсторонили від роботи у грудні минулого року за аналогічне порушення.

Читайте також: Встигнути за дві години і три місяці. Як покарати нетверезих водіїв

У суді під час розгляду адмінпротоколу Михайло Приходько своєї вини у вчинені правопорушення не визнав. Він заявив, що не був п’яним, а патрульні безпідставно зупинили його автомобіль, діяли відносно нього неправомірно та упереджено. Також він заявив, що не відмовлявся від проходження огляду на стан сп’яніння у лікарні. Суддя критично оцінив свідчення Михайла Приходька, розцінив його позицію як «спосіб захисту та намагання уникнення від адміністративної відповідальності за вчинене».

З огляду на те, що раніше той же Сихівський районний суд раніше уже визнав Приходька у кермуванні у стані алкогольного сп’яніння 31 грудня 2017 року, цього разу суд оштрафував його на 20,4 тис. грн та позбавив права керувати автомобілем на три роки. Постанова суду набула законної сили 26 квітня.

Читайте також: Дорожній Pitbull. Як у Львові полюють на нетверезих водіїв

Нагадаємо, що в місті триває кампанія «Безпечні дороги», спрямована на покращення ситуації з безпекою руху. #безпечні дороги – соціально-інформаційний проект медіа-хабу «Твоє Місто» за участі соціальної ініціативи УГКЦ «Хтось не зробить» та Патрульної поліції Львівщини, спрямований на покращення ситуації з безпекою руху в місті Львові.

Заходи, що реалізовуються в межах проекту – серія публічних дискусій про виклики та проблеми в дотриманні правил дорожнього руху, просвітницька кампанія в медіа, соціологічні дослідження, покращення інфраструктури міста, популяризація світловідбивних елементів, навчання школярів основам безпеки руху в школах Львова; тренінги та семінари з батьками учнів; соціальна візуальна реклама та пам’ятки, співпраця з храмами міста, інше.

Партнери кампанії – група автомобільних компаній AriaGroup (офіційний дилер BMW, Volkswagen, Nissan, Honda, Seat), мережа магазинів Вухо.комLvivInternationalRotaryClub, радіо Львівська Хвиля.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!