Як у Львові перебудують ринок «Привокзальний» і як може змінитись територія довкола

25173 0
Планують, зокрема, облаштувати громадський простір на площі Липневій.
Фото:inlviv.in.ua

Фото:inlviv.in.ua

У Львові напрацьовують концепцію змін «Привокзального» ринку та території, що поруч. Там планують облаштувати підземний паркінг, вивільнити від автівок площу Липневу і перетворити її на громадський простір. Про це у коментарі Тvoemisto.tv розповів головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.

Читайте також: У Львові оголосять архітектурний конкурс на облаштування території біля Привокзального ринку

«Ми оголосили архітектурний конкурс на проєкт розвитку цілого ареалу. Там є не тільки ринок, а також суміжні території, які потребують гуманізації, вписання в історичне середовище, необхідне формування якісних громадських просторів і нових транзитних пішохідних проходів територією», – зазначив він.

Ініціаторами конкурсу є підприємці. Вони також готові інвестувати кошти, каже Антон Коломєйцев. На першому поверсі, за його словами, торгуватимуть продовольчими товарами.

«Плануємо під землею розмістити великий паркінг, а на рівні землі створити пішохідні сполучення між вулицями Федьковича і Городоцькою. Привокзальний ринок залишиться важливим продовольчим ринком. На першому поверсі продаватимуть продовольчі товари, сільськогосподарську продукцію. Нині продукти часто продають поза ринком і це має вплив на цілий квартал», – каже він.

Читайте також: На проспекті Свободи встановили новенькі лавки

Антон Коломєйцев пояснює, що зараз напрацьовують у деталях технічне завдання для архітекторів, які братимуть участь у конкурсі. Зокрема, йдеться і про висотність, і про габаритність.

«Що стосується суміжних територій, то у західній частині, ближче до Палацу залізничників, будуть офіси, готелі. Ця зона має бути зручна для людей, які працюють у цьому районі. Там мають бути заклади харчування, має бути достатня інфраструктура для туристів і для мешканців. Такий комфортний квартал з пішохідними зв’язками з машинами, розташованими нижче рівня землі», – додав він.

Також планують облаштувати громадський простір на площі Липневій.

Читайте також: Депутати погодилися віддати родині Козловського два міські ринки. Але ціну не назвали

Зазначимо, що співзамовниками конкурсу є ТзОВ «Привокзальний ринок» та ТзОВ «Фіакр». ТзОВ «Привокзальний ринок» зареєстроване у 1998 році. Його засновниками є ТОВ «Концепт Авангард» (50%), Катерина Андріївна Каменівська (49,4%) та ТОВ «Привокзальний плюс» (0,6%). Самим ринком керує Віталій Гужва. Власниками ТОВ «Концепт Авангард» є Ігор Гарасим та Григорій Наконечний, якому також належить і ТОВ «Привокзальний плюс».  

ТзОВ «Фіакр» зареєстроване у 1995 році. Його власником є Роман Левик, який володіє 100% компанії. Керує підприємством Михайло Бех.

Ольга Коваль

Вікторія Савіцька


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!