У Львові передбачили 10 млн на житло для чиновників та комунальників

1592 0
Львівська міська рада затвердила сьогодні відповідну програму.
Фото ілюстративне: Asn.in.ua

Фото ілюстративне: Asn.in.ua

Депутати Львівської міської ради підтримали проект програми про забезпечення житлом працівників виконавчих органів і працівників комунальних підприємств. За проект ухвали проголосували 42 депутати.

Як пояснила під час виступу директор юридичного департаменту ЛМР Гелена Пайонкевич, програма передбачає отримання квартир працівниками  комунальних підприємства та виконавчих органів кількома способами : шляхом придбання , утворення ЖБК, надання службового житла і тд.

За її словами, не йдеться про  конкретні випадки  придбання чи надання житла, а про те, що міська рада готова працювати в цьому напрямку.

Програма передбачає, що надаватимуть житло тільки тим працівникам, які перебувають на квартирній черзі, а рішення ухвалюватиме спеціальна комісія.

На початку реалізації програми передбачено виділити 10 млн грн. Згідно з документом, заплановано створення відомчого житлового фонду. До нього увійдуть  квартири, придбані, збудовані або отримані в рамках інвестиційних угод. Також передбачено виділення земельних ділянок працівникам ЛМР для створення житлово-будівельних кооперативів.

Окрім того передбачена можливість виділення працівникам ЛМР земельних ділянок для створення житлово-будівельних кооперативів. Якщо особи пропрацювала понад 10 років в комунальних підприємствах чи виконавчих органах, то можуть не звільняти квартиру та мають можливість приватизувати надане житло. У цьому випадку рішення про приватизацію розглядає комісія при виконкомі, а потім ще затверджуватиме сесія міської ради.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!