У Львові передбачили 71 контролера для всіх видів транспорту

5164 0
Контролери працюватимуть не лише у маршрутках, а й у електротранспорті, і будуть користуватися ручним валідатором.

У Львові для контролю пасажирів у всіх видах транспорту виділили 71 контролера. Про це під час прямої трансляції Tvoemisto.tv повідомив директор «Львівавтодор» Микола Власюк. 

Читайте також: У Львові запрацював центр обслуговування пасажирів. Які послуги тут надають 

Напередодні у Львові запрацював Центр обслуговування пасажирів на вулиці Горбачевського, 10. Тут можна буде залишити заяву на отримання картки пільгового проїзду Леокарт, а також забрати вже виготовлену картку.

«Штат передбачив на сьогодні 71 контролера, які будуть працювати у всіх видах транспорту. Леокарт дозволить чітко зрозуміти, які категорії користуються громадським транспортом, як вони переміщаються по місту, з якою періодичністю», – каже Микола Власюк. 

Додамо, що максимальна дія пільгового проїзду Леокарт – до п’яти років, але залежно від категорії може бути менша. Якщо пасажир втратить свою картку, то за другу змушений буде заплатити. Наразі встановлюють її собівартість. 

Оплата через водія буде у півтора рази дорожча, ніж безготівкова оплата і у 2-3 рази дорожча, ніж поїздка за абонементом. Ціна квитка поки не затверджена. 

Для тих, хто не користується пільгами, існуватиме кілька способів оплати проїзду – карткою, смартфоном, банківською карткою, готівкою у водія.

Читайте також: Перезавантаження громадського транспорту. Що (не) змінить е-квиток у Львові

Нагадаємо, що контролери пильнуватимуть оплату проїзду і будуть працювати і в маршрутках, не лише в електротранспорті. Вони матимуть спеціальне обладнання – ручний валідатор. Якщо оплата буде здійснюватися банківською карткою, то пасажиру потрібно буде назвати чотири останні цифри своєї картки, аби контролер перевірив, чи справді ви оплатили проїзд.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!