У Львові передумали підвищувати вартість проїзду в автобусах. Доповнено

5799 1
Перевізники кажуть, що і не планували.
фото: alltransua.com

фото: alltransua.com

У Львівській міськраді передумали підвищувати вартість проїзду в міських автобусах із 7 до 8 грн. Про це повідомив заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури Андрій Білий.

Читайте також: У Львові визначили компанію, яка впроваджуватиме е-квиток у Львові

Андрій Білий зазначає, що міськрада не бачить покращень у якості перевезень зі сторони приватних перевізників.

За словами посадовця, торік приватні перевізники так і не закупили нові автобуси, випускали на маршрути 80% замість 100% транспорту, а після 21:00 автобуси на рейс фактично не виїжджали. Додамо, що саме низьким тарифом за разову поїздку перевізники аргументували відсутність нових автобусів на своїх маршрутах. Окрім цього, вже понад рік управління транспорту має повноваження штрафувати перевізників за невиконання рейсів та брудні салони, втім договіри з перевізниками-порушниками досі не розривали. Це пояснюють тим, що кожен перевізник подавався на лот, до якого входить кілька маршрутів, а розірвати договір лише на один із маршрут не можна.

Водночас у львівському відділенні Всеукраїнської асоціації перевізників кажуть, що підвищувати проїзд наразі також не планують, хоча ще у листопаді вказували, що їм це необхідно, аби закупити нові автобуси та покращити якість перевезень.

«Асоціація перевізників Львівщини спростовує таку інформацію і просить львівських політиків знайти інші, менш соціально дражливі теми для підняття власних рейтингів» ідеться в дописі на фейсбук-сторінці Асоціації.

Читайте також: «Великий сюр», фальшиві долари і Нацкорпус. Як обговорювали подорожчання проїзду у Львові

Нагадаємо, що востаннє проїзд у міських автобусах дорожчав 1 лютого торік. Тоді ж пенсіонери знову почали їздити у автобусах, які обслуговують приватні перевізники, безкоштовно. У листопаді ж міські посадовці та перевізники запропонували підвищити вартість проїзду ще на гривню, враховуючи подорожчання пального, зростання зарплати та цін на запчастини. Втім на громадських слуханнях голосів для остаточного рішення не вистачило. Водночас із 15 січня проїзд у трамваях та тролейбусах Львова подорожчав до 6-7 грн, залежно від форми оплати.


Читайте також:
23 Січня, 2020 09:15
666 ...може , най пенсіонери платять , а решта буде "пільговиками" ? ... ото "велійки" потішаться ... Слава Україні ! ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!