У Львові передумали відновлювати Пасаж Міколяша

5263 0
Натомість ідею готелю з паркінгом на Вороного затвердили у детальному плані території.
Фото: ДП "Містопроект"

Фото: ДП "Містопроект"

Львівська міськрада затвердила детальний план території, обмеженої вулицями Вороного, Ференца Ліста, Коперника, Руданського та пл. Міцкевича, який передбачає будівництво готелю з підземним паркінгом на вул. Вороного, 4. Однак від ідеї відновлення Пасажу Міколяша відмовились. Відповідне рішення ухвалили на засіданні виконавчого комітету ЛМР сьогодні, 6 липня.

Читайте також: У Львові погодили документацію для відновлення Пелчинського ставу 

Відповідно до проекту, який розробляли у ДП «Містопроект», висота майбутнього готелю не перевищуватиме 6 поверхів. У підземному паркінгу, який буде розрахований також для клієнтів готелю «Жорж», планують 64 паркомісця.

Як повідомила під час засідання виконкому керівниця юридичного департаменту ЛМР Гелена Пойонкевич, із детального плану території виключили можливість відновлення Пасажу Міколяша, проти якого неодноразово протестували мешканці вулиць Вороного та Ференца Ліста.

Додамо, що раніше тут планували збудувати підземний паркінг. Втім, згідно з новими державними будівельними нормами, які наберуть чинності з 1 вересня цього року, будувати наземні паркінги в історичній частині міста заборонено. Нині на вул. Вороного діє стихійна парковка, тож у міськраді кажуть, що єдиним способом впорядкувати паркування на цій території — збудувати готель із підземним паркінгом.

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!