У Львові перевірятимуть сирени. Як допомогти

1365 0
Наступного тижня служби цивільного захисту перевірятимуть рівень готовності технічного стану територіальної системи централізованого оповіщення.
фото: Sputnik Молдова

фото: Sputnik Молдова

Вмикатимуть сирени 21 червня з 14:50 до 15:00. Як нагадують в  департаменті з питань цивільного захисту Львівської облдержадміністрації, звучання електросирен означає  сигнал цивільного захисту “Увага всім!”.

Почувши його, слід негайно увімкнуть гучномовці проводового радіомовлення,  налаштувати  ефірні радіоприймачі в УКХ та FM-діапазоні на хвилю “Першого каналу Українського радіо”, “Львівського радіо” та “Українського радіо “Культура”, а телеприймачі переключити на “Перший національний” Національної телекомпанії України або “12-й канал” обласного телебачення і прослухати повідомлення департаменту з питань цивільного захисту Львівської ОДА.

Читайте також: Сьогодні у Львові лунатимуть сирени. Містян просять зберігати спокій 

Повідомлення цивільного захисту передають протягом 5 хвилин після подачі звукового сигналу “Увага всім!”.

У зв’язку з тим, що мета увімкнення технічних засобів оповіщення –  навчальна, практичні заходи відпрацьовувати не будуть.

Для визначення рівня озвучення звуковими сигналами території Львова, Стрия, Дрогобича, Самбора, Трускавця та Червонограда проведуть електронне опитування мешканців міст: достатньо перейти за посиланням на опитування та відповісти на декілька нескладних запитань.

Звертаємо увагу, що доступ за посиланням для опитування буде актуальним у період з 15:00 год 21 червня до 24:00 год 22 червня поточного року.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!